10.1 C
Timișoara
marți 30 aprilie 2024

Cum creezi o atmosferă relaxantă în living – 5 tips & tricks

Simți să creezi o atmosferă mai intimă și mai primitoare la tine în sufragerie, dar parcă n-ai vrea să te apuci acum de reamenajarea încăperii – ar fi mult prea costisitor și nici energie n-ai pentru așa ceva.

Cu toate astea, poți să-ți atingi obiectivul și să-ți transformi livingul într-un spațiu mai pe sufletul tău, cu ajutorul câtorva trucuri simple și budget-friendly. Niciunul dintre ele nu va presupune să-ți dai casa peste cap sau să apelezi la ajutor din exterior – decât dacă simți tu expres să te consulți cu un designer sau cu un alt specialist în amenajări interioare.

Acestea fiind scrise, iată 5 tips & tricks prin care poți crea o atmosfera relaxantă în living:

Înlocuiește covorul cu unul pufos și mai confortabil

Covorul e o piesă de bază în sufragerie, așa că dacă cel actual ți se pare anost sau demodat, poate că a venit timpul să-l înlocuiești cu un model nou, mai confortabil. La capitolul confort, cele pufoase excelează – iar dacă vrei să aduci atmosfera hygge la tine acasă, ai un motiv în plus să te orientezi către un astfel de model.

Creează „magie” cu ajutorul iluminatului

Râdem, glumim, dar adevărul e că, alese corect, corpurile de iluminat pot transforma cu totul atmosfera din sufragerie. S-ar putea ca o veioza sau un lampadar amplasat în colțul tău de citit, lângă fotoliu, să fie fix ceea ce ai nevoie ca să faci serile mai plăcute.

Când alegi, însă, corpurile de iluminat, fie că e vorba de veioze sau altceva, îți recomandăm să iei în calcul și caracterul lor practic – nu e suficient doar să arate bine, ci și să se integreze fără efort în spațiul tău. Un lampadar voluminos într-un living de mici dimensiuni s-ar putea să aglomereze inutil spațiul – iar aglomerația sau haosul e fix opusul relaxării, nu crezi?

Că tot veni vorba de sufragerii de dimensiuni reduse, prizele modulare sunt, la rândul lor, o soluție practică pe care merită s-o iei în calcul: acestea te ajută să organizezi cablurile și să obții astfel efectul unui spațiu mai aerisit și mai ordonat.

Adu natura la tine în casă

Cu ajutorul câtorva plante decorative, îți poți transforma livingul într-o mică oază naturală. Totuși, și de această dată îți sugerăm să privești dincolo de estetica plantelor. Întreabă-te dacă ai suficient timp să le îngrijești, dacă acelea care îți atrag atenția intră în categoria celor pretențioase sau mai degrabă a celor care necesită întreținere minimă, dacă ai suficient spațiu pentru ele. De-abia după ce îți răspunzi realist la aceste întrebări, alege-le pe cele potrivite pentru sufrageria ta. Nu uita să optezi pentru niște ghivece care să se asorteze cu restul elementelor din living.

Folosește lumânări parfumate

O sesiune de citit la lumina veiozei, acompaniată de o pătură pufoasă și o lumânare parfumată – uneori, e tot ce ai nevoie pentru a te bucura de relaxare deplină, la finalul unei zile pline sau în weekend.

Pe piață găsești o mulțime de variante de lumânări parfumate, din diferite categorii de prețuri, așa că ai de unde alege. Apropo, dacă ai un spirit gurmand, s-ar putea să-ți surâdă o lumânare cu parfum de turtă dulce, ciocolată sau orice altceva intră pentru tine în categoria „delicii”. Deja ți s-a făcut poftă de ceva bun?

Valorifică detaliile

De la așezarea unor textile pufoase pe canapea și fotoliu, până la înlocuirea draperiilor „scorțoase” cu niște perdele diafane – iată doar câteva dintre detaliile care pot schimba cu totul atmosfera din sufragerie. Uneori, tot ce ai nevoie pentru a face un spațiu mai primitor, mai intim și mai confortabil e să acorzi atenție sporită lucrurilor aparent banale – da, așa cum e o pernă cu un imprimeu deosebit sau o veioză strategic amplasată pe măsuța de citit.

Așadar, ghidează-te după recomandările de mai sus, aplică-le pe cele cu care rezonezi și care simți că te-ar ajuta să creezi atmosfera dorită. Nu uita că relaxarea poate însemna altceva pentru fiecare dintre noi. Mult succes în a aduce relaxarea TA în sufrageria ta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :