10.1 C
Timișoara
luni 29 aprilie 2024

Premiul „George Enescu“, acordat de Academia Română în secțiunea Arte, Arhitectură și Audiovizual, este câștigat de Gabriel-Vicenţiu Almaşi, membru al comunității UVT

Avem bucuria de a anunța primirea unui premiu deosebit de valoros de către conf.univ.dr. Almaşi Gabriel-Vicenţiu, de la Facultatea de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara.

Anunțarea listei laureaților Premiilor Academiei Române pentru 2020 a adus această onorantă confirmare a valorii școlii muzicale timișorene, prin câștigarea premiului „George Enescu“ de către maestrul Gabriel-Vicenţiu Almaşi, acordat în secțiunea Arte, Arhitectură și Audiovizual.

Distincția i-a fost acordată compozitorului Gabriel Almași pentru lucrarea sa „Themes/Anthemes”. Acest Opus, premiat și de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România în anul 2021, este dedicat orașului Timișoara, iar prima audiție a avut loc în 28 februarie 2020, la Filarmonica „Banatul”.

Ceremonia de decernare a Premiilor Academiei Române va avea loc mâine, 7 decembrie 2022, în Aula Academiei Române, începând cu ora 10.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :