17.1 C
Timișoara
marți 30 aprilie 2024

De la CLASIC, la ROCK și de la KIRCHWEIH, la TARZAN

6-7 octombrie  Masterclass de vioară
În cadrul programului EDUPOL, dedicat educației culturale, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara organizează, în perioada 6-7 octombrie, în parteneriat cu Liceul de Arte „Ion Vidu” și cu Facultatea de Muzică și Teatru a Univertății de Vest, un masterclass de vioară cu Manfred Neumann.
După studii de vioară clasică la Düsseldorf (1972-1976), Manfred Neumann a fost, din 1978, component al legendarei trupe Phoenix. La Timișoara, masterclass-ul coordonat de el va prezenta diferențele între vioara clasică (de orchestră) și vioara ca instrument și abordare în maniera rock/folk.

9 octombrie  Străzi pentru comunitate
Pentru a readuce viața culturală în cartiere și a crea obiceiuri culturale bune alături de oamenii care le însuflețesc, dar și pentru a dărui, preț de o zi, strada locuitorilor din zona parcului Petofi Sandor, duminică, 9 octombrie, de la 10:00 la 19:30 va avea loc, în cartierul Freidorf, evenimentul „Străzi pentru comunitate”.
Acesta cuprinde o varietate largă de activități, destinate tuturor vârstelor, care pun în valoare atât originea germană a cartierului, cât și caracterul lui industrial, mai recent, precum și poveștile unor oameni și a unor nume legate de acesta: Johnny Weissműller (Tarzan) și compozitorul Mircea Hoinic.

Mircea Hoinic s-a născut la data de 11 septembrie 1910, în orașul  Cernăuți , din Bucovina de Nord. A urmat cursurile Facultății de Teologie din  Cernăuți  și ale Conservatorului din  București.
A luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial, fiind rănit pe frontul din  Rusia . După război, în 1946, a devenit profesor la Conservatorul din  Timișoara.
Lucrează apoi ca violoncelist (1950-1960) și dirijor de cor (1951-1972) al  Filarmonicii „Banatul” din Timișoara, unde a înfințat și a condus corul, în perioada 1951-1972.

Accesul la eveniment este liber. Pentru detalii și pentru orice informații suplimentare aveți la dispoziție pagina de Facebook a Casei de Cultură, telefonul 0256-498214 sau pe mail office@ccmt.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Ce să alegi între Apple Watch SE și Apple Watch 8

În lumea tehnologiei moderne, evoluția dispozitivelor inteligente este rapidă și continuă. În universul smartwatch-urilor, Apple rămâne un nume dominant, oferind o gamă variată de...

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

De Paște ne întâlnim cu bucurie și recunoștință pentru a celebra nu doar renașterea primăverii, ci și valorile care ne definesc și aduc comunitatea...

Citește și :