Arborarea steagurilor din faţa Primăriei, motiv de disensiuni între primar şi prefect

90

Modul de arborare a steagurilor din fața Primăriei Timișoara continuă să creeze tensiuni între edilul șef al orașului, Dominic Fritz (USR) și prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu (PSD). Cel din urmă a declarant, marți, că legea impune un anumit mod de arborare și că astfel, autoritățile locale încalcă legislația.

Prefectura Timș a transmis că „trebuie arborate în permanență pe clădirea Primăriei Timișoara doar: Tricolorul României, NATO, Uniunea Europeană, atât, punct, nu alte steaguri”.

„Le solicităm să ia măsuri de arborare a drapelurilor conform legislației în vigoare. (…) Am cerut să ia măsuri pentru arborarea corectă. Nici măcar arborarea corectă a drapelului României nu era, legea spune clar unde și cum se pune, al câtelea este într-un șir de drapeluri”, a declarat Mihai Ritivoiu. De cealaltă parte, Fritz, după ce a primit o notificare oficială prin care i s-a cerut să modifice aranjamentul steagurile, susține că legea este învechită și trebuie modificată. Refuză să dea jos steagurile țărilor înfrățite Timișoarei.

„Îmi asum această decizie: steagurile statelor cu care Timișoara are relații de colaborare vor continua să fluture în fața Primăriei Timișoara. Ca simbol al apartenenței noastre la marea familie europeană. Și ca dovadă a spiritului multietnic și tolerant al orașului în care trăim. Cer parlamentarilor de Timiș să se aplece asupra legii din 1994, să propună modificarea acestui text de lege și să-l facă conform realităților zilelor noastre”, a scris, pe Facebook, Dominic Fritz.

Potrivit 75 din 1994, „drapele altor state se pot arbor ape teritoriul României numai împreună cu drapelul national și numai c prilejul vizitelor cu caracter official de stat, al unor festivități și reuniuni internaționale, pe cclădiri oficiale și în locuri publice stabilite cu respectarea prevederilor prezentei legi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.