21.1 C
Timișoara
marți 30 aprilie 2024

O oră de expoziție și de aducere aminte

Asociația Culturală Arte- Factum invită iubitorii de cultură, ca în fiecare an, la „Expoziția de o oră”, eveniment prin care se celebrează, la Timișoara, Ziua Brâncuși/ Ziua Culturii Naționale.

Fără „fast”, fără vernisaj, discursuri, panglici și tam-tam. Cu etnosculpturile artistului vizual Mihai C. Donici și, poate, cu buchetul de ghiocei pe care cineva (nu se știe cine) i-l pune lui Brâncuși pe soclu, în fiecare an, de ziua lui. O oră cu Brâncuși, sâmbătă, 19 februarie 2022.

„De 7 ani organizez evenimente neconvenționale la bustul artistului de lângă Facultatea de Arte din Timișoara (str. Oituz nr. 4). Între orele 12-13 voi amenaja o expozitie de o oră din ciclul Etno Structura” cu 3 lucrări: . Pasăre mică . Post Pasăre . Etno structură. Vă așteptăm să ni-l reamintim pe Brâncuși așa cum merită, românul universal care ne salvează în timp. El trăia pentru formele lui perfecte, iar când nu era mulțumit, mai cizela o variantă. Brâncuși este singurul român universal care a reușit imposibila sinteză tradițional-modern, iar noi nu-l înțelegem cu fiecare zi care trece.
Vă aștept cu prietenie”,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :