Schimbări la nivelul conducerii USR: Dacian Cioloş, out, Cătălin Drulă, in

90

Biroul Național USR a respins luni proiectul de reformare a partidului propus de Dacian Cioloș, iar la scurt timp acesta și-a anunțat demisia din funcția de președinte al USR în cadrul ședinței Biroului Național al partidului. Cătălin Drulă a fost desemnat președinte interimar al USR.

și-a anunțat demisia din funcția de președinte al USR în cadrul ședinței Biroului Național al partidului. Cătălin Drulă a fost desemnat președinte interimar al USR. Acesta a declarat vineri seara, într-o emisiune la B1tv, că este pregătit să preia șefia partidului.

„Dacă va fi nevoie, voi prelua partidul și îmi voi face datoria”, a spus Drulă. Frământările din USR au ajuns la punctul de fierbere joi seară, într-o ședință a Biroului Național, în care Dacian Cioloș a amenințat că demisionează dacă partidul nu va fi de acord cu programul său politic propus în ședință. Dan Barna l-a acuzat pe acesta că vrea partidul „pe persoană fizică” și că „nu poate să meargă așa”. Ruptura din USR are legătură cu lupta pentru putere, în condițiile în care forul de conducere al partidului este controlat de „Team Barna” după alegerile de anul trecut.

Dacian Cioloș i-a transmis în replică lui Dan Barna că el este cel care trebuie „să facă un real pas în spate și să își ofere timpul necesar pentru a se reconstrui politic și a umple golurile personale astfel încât să nu se mai regăsească în situații politice dificile. Regret că am ajuns în această situație și sper că va găsi înțelepciunea de a nu încerca o aventură politică prin care să rupă partidul sau să iasă în public cu alte declarații lipsite de adevăr”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.