11.2 C
Timișoara
marți 30 aprilie 2024

Senator USR, sărac-lipit și întreținut de soție! Totuși, el a donat o sumă uriașă la partid, în perioada campaniei electorale

Senatorul Eugen Remus Negoi pare că teoretic şi-a întreţinut familia doar din salariul soţiei, însă a reuşit şi performanţa de a face o donaţie la partid de 58 de mii de lei. Întrebat de jurnaliştii de la Digi24 cu ce şi-a întreţinut familia, dacă aproximativ întreg salariul soţiei a fost dat către partid, senatorul a răspuns că a avut şi alte sume de bani în casă.

Senatorul Eugen Remus Negoi nu are terenuri, locuinţă, maşini, bijuterii sau active financiare, iar anul trecut a câştigat primii bani, 1.095 de lei, abia în noiembrie, după ce a ajuns consilier judeţean.

Ulterior, a fost ales senator şi a mai încasat aproape 5.000 de lei în decembrie. Întrebat de Digi24 dacă a mai avut şi alte venituri, senatorul şi-a amintit de nişte bani încasaţi de la firma sa, pe care nu i-a menţionat în declaraţia de avere. Întrebat câţi bani cash a avut în casă, el a declarat că au fost „aproximativ 10.000 de euro”, după ce iniţial vorbise despre alte sume.

„Sursele de venit au fost sumele pe care le-am retras, o parte a sumelor împrumutate, 15.000 de lei, salariile soţiei şi alocaţiile copiilor.(…)Cu banii aceştia am participat la bugetul familiei. Senatorul are doi copii, din care doar unul e minor şi ia alocaţie. Locuieşte împreună cu familia într-un apartament al fratelui său, căruia spune că nu-i plăteşte chirie.

În ciuda veniturilor modeste, parlamentarul a donat USR-ului în campania electorală pentru alegerile generale de anul trecut 58.000 de lei. Adică exact cât a câştigat anul trecut soţia sa. La rândul său, a avut parte de ajutorul colegilor de filială pentru a-şi finanţa campania. 15 membri ai organizaţiei USR Constanţa, pe care Eugen Negoi o conduce, au contribuit cu 293 de mii de lei, sume trecute în declaraţia de avere a senatorului.

Chestionat dacă cei pe care i-a împrumutat sunt cei pe care i-a spijinit la alegerile locale şi parlamentare, senatorul a spus că după alegerile parlamentare, cei care l-au împrumutat şi-au primit sumele înapoi de la Autoritatea Electorală Permanentă.

„N-aş vrea să facem legătura asta. Nu e ceva, asta s-a întâmplat peste tot. Nu e ceva de care să nu fiu mândru, sau de care să mă ascund”, a mai spus senatorul.

În situaţia lui Eugen Negoi se regăsesc şi alţi parlamentari. Mai mulţi parlamentari AUR au fost salvaţi din punct de vedere financiar de mandatul obţinut în legislativul ţării în decembrie, fiind fără loc de muncă şi mai ales fără bani, până să prindă un fotoliu de deputat. De altfel, pentru unii indemnizaţia de parlamentar e primul venit câştigat în cariera lor.

SURSA: https://adevarul.ro/news/politica/senator-usr-intretinut-sotie-copii-declaratia-avere-goala-avut-casa-58000-lei-i-a-donat-partidului-1_60ba42e35163ec4271c1b210/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :