10.1 C
Timișoara
marți 30 aprilie 2024

Femeia care şi-a ucis fiul de 3 ani, eliberată pentru bună purtare

Femeia care şi-a ucis fiul de doar trei anişori apoi i-a ascuns trupul într-o servietă pentru a scăa de „urme” a fost eliberată din închisoare după ce a executat doar şapte ani de pedeapsă.

Rosdeep Adekoya, în vârstă de 41 de ani, şi-a omorât în bătaie băieţelul de trei ani, Mikaeel Kular, apoi i-a îndesat trupul neînsufleţit într-o valiză, în Kirkcaldy. A fost condamnată la 11 ani de închisoare, după ce medicii legişti au concluzionat că micuţul a murit din cauza rănilor interne agonizante pe care le-a suferit în timpul teribilului atac din casa familiei, în Drylaw, Edinburgh.

Sursele au dezvăluit că mama ucigașă a învățat să fie un prizonier model pentru a se asigura că va ieşi devreme din închisoare. Planul a funcţionat, iar în cele din urmă a fost eliberată de Cornton Vale vineri, după doar șapte ani de închisoare.

„A făcut tot ce a putut pentru a dovedi că este un prizonier model – și a funcționat. Dar șapte ani sunt o palmă peste faţă. Este rușinos” a menţionat o sursă, potrivit The Scottish Sun.

În timpul încarcerării la închisoarea din Stirlingshire, femeia a fost vizitată de rude, dar niciun apropiat al familiei nu a dorit să comenteze eliberarea ei.

„Unii prizonieri sunt bucuroşi să o vadă eliberată, dar mulți sunt supărați că a ieșit atât de curând” a declarat un fost deţinut.

„Sunt dezgustată să aud că monstrului i se va da o nouă şansă la viață după ce a încheiat pe nedrept viaţa fiului său” a spus şi Simone Evelyn, în vârstă de 33 de ani, care trăiește la câțiva metri de locul unde a fost ucis Mikaeel.

Un alt vecin, care a ajutat la căutarea lui Mikaeel după ce Adekoya a spus că l-a lăsat să iasă din casă şi apoi a dispărut şi-a exprimat şocul şi dezgustul privind eliberarea femeii: „Când s-a dovedit că ea a l-a omorât, toată lumea a fost dezgustată. Eliberarea ei este respingătoare din punct de vedere moral”.

Motivul care a dus la gestul teribil

Femeia, mamă a cinci copii, l-a ucis pe Mikaeel în ianuarie 2014, după o noapte petrecută cu prietenii la restaurantul unui Nando’s. Aceasta s-ar fi enervat pentru că băieţelul nu ar fi ascultat-o şi ar fi mâncat prea mult, considerând că nu o respectă.

Când acesta a început să se simtă rău, ea l-a bătut în repetate rânduri timp de trei zile. I-a înfăşurat apoi trupul neînsufleţit într-o plapumă şi l-a îndesat într-o valiză pe care a lăsat-o lângă casa surorii sale din Kirkcaldy. Ulterior l-a raportat la poliţie că a fiind dispărut.

Sute de localnici s-au implicat în căutarea micuţului, alături de forţele de ordine, găsindu-i la scurt timp rămăşiţele în pădure.

În faţa faptului împlinit, Adekoya, care avea antecedente de depresie, a recunoscut că şi-a ucis fiul. Anchetatorii au descoperit şocante căutări pe internet efectuate de femeie pe calculatorul ei, între care „Îmi este greu să îmi iubesc fiul” şi „cum ascund vânătăile”

În cadrul Înaltei Curţi din Edinburgh au fost prezentate detalii şocante din cadrul anchetei. Mikaeel suferise peste 40 de răni înainte de ziua tragediei, dar nu îl dusese niciodată la medic, de teamă să nu i se vadă vânătăile.

În ciuda acestora, juraţii au concluzionat că femeia nu intenţionase să îşi ucidă fiul, potrivit medicilor legişti cauza morţii a fost strâns legată de traumele abdominale puternice.

În august 2014 ea a fost condamnată pentru că „i-a luat viaţa băieţelului ei fericit şi sănătos”, judecâtorul Glennie spunându-i: „Ceea ce ai făcut a fost crud și inexcuzabil”.
Sursa: observatornewsro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :