Carantina în Timișoara se apropie de sfârșit. Dacă nu e prelungită, se deschid terasele

    815

    Mai sunt aproximativ 12 ore până când expiră canatina impusă în Timișoara și în comunele Dumbrăvița, Giroc, Ghiroda și Moșnița Nouă. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș se reunește astăzi, pentru a decide dacă măsura se prelungește sau nu.

    Autoritățile nu au anunțat încă la ce oră va fi ședința. Dacă nu se mai prelungește carantina, atunci terasele din Timișoara vor putea fi redeschise. Însă vor avea programul restricționat. Astfel, clienții pot fi primiți până la ora 18:00, în fiecare zi din săptămână, până când rata de infectare cu Sars-Cov-2 din oraș scade sub 7/1.000 de locuitori.

    „Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfășurarea activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 18:00 pe întreaga durată a săptămânii. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 7 la 1.000 de locuitori”, se arată în ultima hotărâre a CNSU.

    Primarrul Tmișoarei, Dominic Fritz, cel care militase pentru carantină în oraș, spune acum că măsura nu mai trebuie prelungită pentru că există restricții naționale care se aplică și în Timișoara și că acestea sunt suficiente.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.