25.1 C
Timișoara
marți 7 mai 2024

Controale inopinate la cimitirele din Timișoara

Mizeria din cimitirele din Timișoara, neîntreținerea acestora și vandalizarea mormintelor a atras atenția autorităților locale. Viceprimarul Cosmin Tabără a anunțat că a făcut controale inopinate în 4 din cele 6 locuri de veci din oraș. În două dintre ele a descoeprit haos.

”Dacă despre spațiile de pe Rusu Șirianu și Calea Lipovei pot spune că sunt administrate destul de bine de societățile care le-au concesionat, nu pot spune același lucru despre Șagului și Buziașului. În Șagului, după vandalizarea mormintelor, s-a atras atenția societății concesionare să ia măsuri de îndată, Primăria făcând două notificări în acest sens, dar nu s-a remediat nimic.

Rampe de gunoi clandestine, lucrări de extindere fără autorizație la o capelă, degradare și mizerie la grupul sanitar sunt doar câteva probleme sesizate aici. A fost chemată și Poliția Locală pentru a opri lucrările la capelă, iar concesionarul va primi sancțiuni.
Pe Calea Buziașului, cea mai mare problemă este cu o parcelă unde s-a format o rampă clandestină de gunoi, unde se depozitaseră chiar și televizoare, resturi din construcții, un cărucior pentru copii, cartoane etc… Gardul care rămăsese incomplet de la o lucrare anterioară a fost repoziționat, iar copertina capelei de la acest cimitir a fost reparată. Am solicitat concesionarului să amplaseze, suplimentar, containere și pubele”, a transmis Cosmin Tabără.

Viceprimarul spune că dacă firmele ce au concesionat cimitirile nu respect cerințele caietelor de sarcini, contractele vor fi reziliate. Administratorii locurilor de veci au obligația de a le întreține curate, de aface reperațiile necesare și de a asigura paza pentru ca vandalism să nu se mai întâmple.

Foto: Cosmin Tabără / FB

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :