8 C
Timișoara
sâmbătă 27 aprilie 2024

Sarea, bună la toate în casă!

Știi în câte moduri poți folosi sarea? Conform Institutului Sării, există 14.000 de utilizări! Este unul dintre cele mai folositoare minerale, iar întrebuințările lui în gospodărie au fost dezvoltate încă din Evul Mediu. Iată câteva dintre cele mai puțin cunoscute utilizări, la care poate nici nu te-ai gândit!

Eficientă în păstrarea alimentelor

Dacă nu mai ai loc pe ușa frigiderului pentru încă un carton cu ouă, pune-le într-un castron cu sare, într-un loc răcoros și se vor menține la fel de bine.

Dacă trebuie să cureți merele și perele de coajă, este bine să le stropești cu puțină zeamă de lămâie, ca să nu se înnegrească. La fel de bine le poți ține într-o soluție din apă cu puțină sare, până le folosești, dacă nu ai o lămâie la îndemână.

Învelește brânza care se strică prea repede în tifon curat înmuiat în saramură și va rezista mai multe zile.

Sarea, bună la curățenia casei

În combinație cu detergentul de vase sau cu praful de copt, sarea formează o pastă fină cu care poți freca vesela din cristal sau din argint, farfuriile și paharele din sticlă, geamurile prea murdare, clanțele pe care s-a depus grăsime și mizerie precum și oalele de bucătărie.

Toarnă, din când în când, o soluție concentrată din apă fierbinte și sare pe scurgerea de la chiuveta din bucătărie să se mențină curată și să scapi de mirosurile grele.

Amestecă sare și zeamă de lămâie să cureți rugina de pe vasele din bucătărie sau de pe instalațiile sanitare. Trebuie să folosești o cantitate mai mare din ambele ingrediente pentru a obține o pastă groasă, precum și un burete abraziv.

Ajutor la spălat rufele

Adaugă o linguriță de sare în apa cu detergent în care speli rufele de mână. Sarea face rufele albe să pară mai albe și accentuează nuanțele rufelor colorate. În plus, nu se mai formează atât de multă spumă.

Iarna, adaugă un praf de sare în apa în care clătești rufele și nu vor mai îngheța pe sârmă în nopțile geroase.

Sarea poate să curețe petele dificile de sânge, de vin roșu sau de rugină de pe haine. Pregătește o pastă moale din sare și apă rece și freacă bine petele, apoi lasă haina respectivă la înmuiat în apă timp de o oră, înainte să o speli cu detergent.

Dacă pe talpa fierului de călcat s-au adunat scame arse și praf, tot sarea te ajută să îl cureți. Presară sare grunjoasă pe o coală de hârtie și calcă ușor cu fierul încins până când sarea curăță bine talpa și îi redă luciul inițial.

Sursa: libertateapentrufemei.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Următorul pas pentru tranziția Timișoarei spre energie verde

Primăria Municipiului Timișoara continuă procedurile necesare pentru tranziția la energia verde în termoficare, prin intermediul unui nou serviciu. Astfel, Serviciul Public de Interes Local...

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

Iepurașul de Paște este personajul principal al acestei perioade și, evident, a ajuns și în Iulius Town Timișoara. Astfel, toți vizitatorii sunt invitați...

Citește și :