9.2 C
Timișoara
luni 29 aprilie 2024

Dezinfectantul de mâini a lăsat un șofer fără permis

Tanarul din Bucuresti a fost oprit in Caracal de un echipaj de la Brigada Rutiera pentru un control de rutina. A fost testat cu aparatul etilotest, care a aratat o alcoolemie de 0,04 mg/l, in aerul expirat.

A ramas fara permis, desi nu a consumat alcool

Soferul a declarat ca nu poate intelege cum s-a ajuns la un astfel de rezultat, deoarcele nu consumase nimic inainte de a se urca la volan. Tot ce a facut fusese sa se dezinfecteze cu o solutie cu un grad ridicat de alcool.

„Consider ca alcoolemia de 0,04 mg/l a fost cauzata fie de faptul ca inainte cu cateva minute sa fiu oprit de ambele echipaje de politie m-am dezinfectat pe maini cu o substanta care continea alcool, iar in momentul in care am suflat in etilotest am pus mana pe dispozitiv, fie pentru ca aparatul etilotest este defect”, a spus barbatul potrivit realitateadeolt.net.

Pentru a-si demonstra nevinovatia, soferul a mers la Spitalul Municipal Caracal, pentru a i se recolta probe biologice. Intre timp, Politia i-a retinut barbatului permisul pe o perioada de 90 de zile, dupa care i-a inmanat un avertisment.

Soferul cere despagubiri financiare

Rezultatele analizelor i-au sustinut spusele. Acestea au indicat o alcoolemie de 0,00 mg/l, drept urmare a contestat in instanta masura retinerii permisului si solicita acum despagubiri financiare pentru cheltuielile cu analizele de sange, dar si pentru cele legatate de drumurile pe care a fost nevoit sa le faca.

„Vreau sa trag un semnal de alarma privind problemele existente cu legislatia in vigoare din Romania, pentru ca procedura de dovedire a nevinovatiei este foarte complicata si costisitoare. De asemenea, timpul pe care politistii l-au pierdut pentru a ma insoti la spital pentru recoltarea problelor biologice putea fi folosit pentru a depista alti soferi care pun, intr-adevar, in pericol, viata altor oameni. In plus, nu este normal sa suport un asemenea disconfort financiar si moral, fiind nevinovat”, sustine barbatul.

Sursa: www.cars.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Otelec își face loc pe harta gastronomiei tradiționale | FOTO-VIDEO

Cu un deceniu în urmă într-o margine de județ, la Otelec, s-a materializat o mai veche idee a unor inimoși localnici de a face...

Workshop „Connecting with our Business Community. Trends in HR” la UVT

Universitatea de Vest din Timișoara își asumă rolul transformator în societate, dezvoltând în continuitate ideea de adaptare continuă a curriculelor, pentru ca studenții UVT...

Citește și :