16.6 C
Timișoara
duminică 3 martie 2024

Dezinfectantul de mâini a lăsat un șofer fără permis

Tanarul din Bucuresti a fost oprit in Caracal de un echipaj de la Brigada Rutiera pentru un control de rutina. A fost testat cu aparatul etilotest, care a aratat o alcoolemie de 0,04 mg/l, in aerul expirat.

A ramas fara permis, desi nu a consumat alcool

Soferul a declarat ca nu poate intelege cum s-a ajuns la un astfel de rezultat, deoarcele nu consumase nimic inainte de a se urca la volan. Tot ce a facut fusese sa se dezinfecteze cu o solutie cu un grad ridicat de alcool.

„Consider ca alcoolemia de 0,04 mg/l a fost cauzata fie de faptul ca inainte cu cateva minute sa fiu oprit de ambele echipaje de politie m-am dezinfectat pe maini cu o substanta care continea alcool, iar in momentul in care am suflat in etilotest am pus mana pe dispozitiv, fie pentru ca aparatul etilotest este defect”, a spus barbatul potrivit realitateadeolt.net.

Pentru a-si demonstra nevinovatia, soferul a mers la Spitalul Municipal Caracal, pentru a i se recolta probe biologice. Intre timp, Politia i-a retinut barbatului permisul pe o perioada de 90 de zile, dupa care i-a inmanat un avertisment.

Soferul cere despagubiri financiare

Rezultatele analizelor i-au sustinut spusele. Acestea au indicat o alcoolemie de 0,00 mg/l, drept urmare a contestat in instanta masura retinerii permisului si solicita acum despagubiri financiare pentru cheltuielile cu analizele de sange, dar si pentru cele legatate de drumurile pe care a fost nevoit sa le faca.

„Vreau sa trag un semnal de alarma privind problemele existente cu legislatia in vigoare din Romania, pentru ca procedura de dovedire a nevinovatiei este foarte complicata si costisitoare. De asemenea, timpul pe care politistii l-au pierdut pentru a ma insoti la spital pentru recoltarea problelor biologice putea fi folosit pentru a depista alti soferi care pun, intr-adevar, in pericol, viata altor oameni. In plus, nu este normal sa suport un asemenea disconfort financiar si moral, fiind nevinovat”, sustine barbatul.

Sursa: www.cars.ro

Alte subiecte :

Splendorile Banatul Montan într-un top zece al celor mai căutate locuri din regiune de către turiști

Pasionaţi de turism, filmări şi fotografie, patru tineri au întocmit un top al destinaţiilor din Banatul Montan. Georgian Popovici, Răzvan Rişcuţa, Laurenţiu Ţepeneu şi...

Cum arăta în comunism bulevardul reabilitat recent în Timișoara și cum arată astăzi

Primăria Timișoara a anunțat câștigătorii concursului „Din albumul bunicilor”. Ocupantul primului loc a primit un abonament general anual pe toate liniile de transport în...

Martie la Timișoara

Citește și :