10.1 C
Timișoara
marți 30 aprilie 2024

Cu taxiul din București în Timiș, pentru a trece granița ilegal

Patru bărbați din Sri Lanka, solicitanţi de azil în România, au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu ajutorul unui taxi pe care l-au luat tocmai din București. Au fost opriți, însă, de polițiștii din Sânnicolau Mare.

”În data de 29.01.2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere în zona de competenţă. Astfel, la ieşirea din localitatea de frontieră Cheglevici, la aproximativ 200 m de frontieră, au oprit un autoturism înmatriculat în România, care circula in regim de taxi, la volanul căruia se afla un cetăţean român.
Cu ocazia efectuării controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că în autoturism se mai aflau patru pasageri, cetăţeni străini. Având suspiciuni cu privire la scopul prezenţei acestora în zona de frontieră, poliţiştii de frontieră au procedat la conducerea persoanelor la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări”, a transmis Poliția de Frontieră.

Pasagerii au vârste cuprinse între 21 şi 44 de ani. Aceştia au declarat că au luat un taxi din Bucureşti până la frontiera cu Ungaria şi că intenţionau să treacă ilegal frontiera în țara vecină, pe jos, cu scopul de a ajunge în Italia.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar persoanele vor fi preluate de Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

„Recomandăm cetăţenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop, 021.9590”, mai spun oamenii legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :