20.1 C
Timișoara
marți 30 aprilie 2024

Investiție de 80.000 de euro în ateliere pentru elevii unei școli profesionale din vestul țării

O compaie din domeniul automotive din Hunedoara a alocat 80.000 de euro pentru dotarea cu echipamente noi a două ateliere în care fac practică zeci de elevi înscriși în sistemul de învățământ profesional dual după model german, de la Liceului Tehnologic „Constantin Bursan” din Hunedoara.

Atelierele au 28 de posturi de lucru dotate cu kituri complete de echipamente pentru instalații electrice (bancuri de lucru, mașini de frezat, echipamente pneumatice, hidraulice și electropneumatice).

Elevii consideră că practica în companie este foarte importantă și apreciază investiția în tehnologia performantă din ateliere. Tinerii primesc lunar o bursă în valoare de 400 de lei, 200 de lei fiind oferiți de companie.

În cele două ateliere fac acum practică 70 de elevi. Tinerii sunt învățați să lucreze cu noua aparatură de către specialiști angajați de companie pentru a-i îndruma pe viitorii profesioniști.  La absolvire ei vor fi electromecanici și sculeri-matrițeri. Astfel, tinerii vor avea șansa obținerii unui loc de muncă în zona de producție.

Compania a angajat deja 35 de absolvenți ai școlii profesionale din primele trei generații.

Sursa: glasul-hd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :