10.1 C
Timișoara
marți 30 aprilie 2024

Măsurile luate de polițiști în cazul băiatului din Cugir bătut cu sălbăticie pe stradă

Scene revoltătoare petrecute în Cugir, unde un băiat de 11 ani a fost bătut crunt, pe stradă, de niște adolescenți.

Un altul, care se amuză şi îi încurajă pe agresori a filmat totul. Apoi, întâmplarea a fost postată pe o reţea de jocuri online. Revoltat de cele văzute, un tânăr din Târgu Mureş a făcut tot posibilul să o găsească pe mama victimei şi astfel întreaga poveste a ajuns la poliție.

Imaginile șocante au revoltat opinia publică. Scenele s-au petrecut în urmă cu două zile în Cugir. Doi băieți de 11 şi 15 ani dar şi o fată de 13 lovesc şi umilesc un alt copil. Deși la un moment dat intervine cineva şi îi ia apărarea victimei, agresorii nu se opresc.

Un prieten al bătăușilor a filmat totul, apoi a postat imaginile pe o platformă online de jocuri. Aici, adolescenți din toată țara se conectează în rețea şi îşi pot trimite inclusiv fotografii şi materiale video.

Revoltat de coșmarul prin care a trecut copilul, un tânăr din județul Mureş i-a căutat pe părinții băiatului. Aşa a aflat, șocată, şi mama lui ce s-a întâmplat. Terorizat de bătăuși, fiul ei nu îi spusese nimic.

Agresorii şi părinții lor au fost identificați duşi la secție.

Ionela Popa, purtător de cuvânt IPJ Alba: „Poliţiştii din Cugir au întocmit dosar penal pentru loviri sau alte violente. Minorii au fost audiați împreună cu părinții.”

Specialiștii îi îndeamnă pe părinți să aibă o comunicare permanentă cu copiii lor şi să îi învețe să ceară ajutor atunci când au probleme.

Bullyngul şi internetul sunt două bombe cu ceas dacă nu sunt atent monitorizate de adulți.

Ioan Hossu, sociolog: „Într-o lume în care fiecare tânăr e înconjurat de 4-5 dispozitive digitale e cam greu să gestionezi ca părinte. Îi pune pe părinți într-o situație în afara jocului. Nu pot controla nimic şi atunci lucrurile se duc cum se duc.”

Băiatul bătut a intrat acum într-un program de consiliere psihologică cu atât mai mult cu cât îi este foarte greu să mai interacționeze cu alte persoane.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :