Ce amendă a luat firma de catering care pregătea mâncarea în condiții mizere

265

Firma de catering care pregătea mâncare în condiții mizere pentru un hotel de patru stele, grădinițe și un spital din Timișoara a fost amendată de comisarii OPC cu suma de 30.000 de lei. Imaginile de groază au fost făcute publice încă de marți, iar miercuri, inspectorii au venit cu lămuriri.

Firma Dio Eden SRL are autorizații de funcționare, însă a încălcat toate normele de igienă, spun comisarii.

”Toate condițiile erau încălcate. Ouăle nu erau dezinfectate și erau introduse cu tot cu cofrag, nu se cunoștea valabilitatea materiilor prime. Cei care lucrau acolo nu aveau echipamente de protecție. Vesela, pe lângă că era deteriorată, nu se dezinfecta. Toate duc la o situație inacceptabilă. Se distribuia mâncare zilnic către spital, grădinițe și hotel de 4 stele. În această unitate, explicația angajaților a fost că nu pot folosi apa caldă pentru că deasupra locuiește patronul și debitul va scădea”, a declarat Sorin Claudiu Susanu, comisar șef al OPC Timiș.

Și alte unități au fost verificate în ultima perioadă. Într-o altă locație, comisarii au descoperit carne de rață care era expirată de mai bine de un an. În total, după zeci de controale, firme din alimentație publică au primit sancțiuni în valoare de 290.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.