A plecat de la Timișoara în SUA, unde a devenit preot și patron de echipă de fotbal. Povestea incredibilă a lui Timotei Sas

271

Fotbalul și Biserica fac casă bună. La peste 8.000 de kilometri, preotul român creștin ortodox Timotei Sas (45 de ani), stabilit de 20 de ani în Statele Unite ale Americii, a înființat în 2015 o echipă de fotbal în orașul Duluth, Minnesota.

Timothy Sas sau Tim, cum îi spun americanii, s-a născut în Simeria, județul Hunedoara, pe 16 aprilie 1973, a crescut la Timișoara și a plecat din țară în 1989. Înainte de a se stabili în SUA, Timotei Sas a mai trăit în Suedia și Canada.

„Din cauza persecuției crescute din partea regimului comunist, părinții mei au părăsit România în iulie 1988 și au ajuns într-o tabără de refugiați din Suedia. Ei au fost bine primiți acolo, și prin harul și mila lui Dumnezeu noi, copiii, ne-am reunit în februarie 1989. După doar un an în Suedia, ne-am mutat în ianuarie 1990 în Vancouver, Canada, unde tatăl meu a devenit pastor la una dintre bisericile ortodoxe române. În august 1998, m-am mutat la Winona, Minnesota, iar din aprilie 2005, la Duluth”, povestește Timotei Sas, căsătorit și tatăl a patru fete.

”Fiind crescut în Timișoara, în anii ’70 și ’80, vă dați seama că Poli este echipa mea favorită din România. Eu susțin hotărât ASU Politehnica Timișoara, sunt deținător de card și sunt membru în ”Poli of America Supporters Group”, condus de Narcis Drăgan din California. Narcis ne organizează și ne ține foarte bine informați aici peste Ocean”, a mai spus Timotei.

Libertatea a realizat un amplu interviu cu preotul-patron, care a jucat mijlocaș ofensiv și a fost antrenor la echipa pe care o conduce.

Citește interviul pe libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.