Bonuri valorice de 200 de euro pentru români! Cum poți intra în posesia tichetelor roșii

294

Vești bune pentru mulți români care pot beneficia de bonurile valorice de 200 de euro pentru achiziționarea unui calculator, cel puțin în cazul familiilor cu venituri reduse. Surprinzător sau nu, PSD a decis ca anul acesta bonurile să fie de culoare roșie.

Culoarea bonului valoric de 200 de euro pentru achiziţia de calculatoare destinate elevilor care provin din familii cu venituri reduse va fi anul acesta roşu. Asta prevede proiectul de Hotărâre a Guvernului pus în dezbatere de Ministerul Educaţiei. Coincidenţă sau nu, dintre toate însemnele oficiale ale partidelor parlamentare, singurul care are culoarea roşu şi fondul folosit în comunicarea publică tot roşu este Partidul Social Democrat, aflat la guvernare. Decizia a fost luat surprinzător, chiar în an electoral.

„Programul de acordare a unui ajutor financiar intitulat ,,EURO 200″, continuă şi în anul 2019”, anunţă Ministerul Educaţiei.

Instituţia a pus în dezbatere un proiect de HG pentru a modifica anumite aspecte din legislaţia pentru aceste bonuri.

„Calendarul pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare nu a mai fost actualizat din 2010”, se arată în nota de fundamentare, unde este precizat faptul că „modelul bonului valoric pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziţionării de calculatoare a fost aprobat potrivit Anexei nr. 3 la HG nr. 1294/2004.

În anul 2018 culoarea bonului valoric a fost violet.

„În anul 2019 se impune modificarea modelului bonului valoric pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziţionării de calculatoare, astfel încât bonurile valorice emise în anul 2018 şi anulate să nu fie folosite în anul curent. Din motive de siguranţă, în fiecare an, acest model se modifică, în sensul schimbării culorii şi seriei. Drept urmare, în anul 2019, pentru securizare, culoarea fundalului bonului valoric va fi roşu”, se arată în document.

Citește cum poți intra în posesia unui bon valoric roșu pe capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.