Cinci copii sărmani vor face zilnic duș la sediul unei primării din vestul țării

101

Primărița din Petriș, județul Arad, Irina Onescu, a făcut un apel pe site-ul de socializare Facebook cu privire la ajutarea unei mame care crește cinci copii în condiții împroprii. În câteva ore s-au strâns cele cerute de primăriță. Mai mult de atât, edilul comunei a decis ca în fiecare zi copiii să meargă la primărie când vin de la școală pentru a se spăla. Aceștia neavând acasă apă.

„Am primit atât de multe mesaje de la voi încât am acoperit deja necesarul de electrocasnice, hăinuțe, încălțăminte, jucării și rechizite pentru familia Hălălișan.  Cei care încă doriți să ajutați puteți totuși opta pentru pachete cu alimente de bază, neperisabile, care cu siguranță vor fi foarte utile.

Privind problema igienei, am vorbit cu mama copiilor și am rugat-o ca cei mici să se oprească zilnic la primărie, după terminarea orelor la școală, pentru a se spăla. Noi avem o baie dotată cu duș pe care le-o vom pune la dispoziție până când vom reuși să ne mobilizăm pentru a le amenaja un grup sanitar acasă”, a scris primărița pe rețeaua de socializare.

Mihaela Hălălișan și cei cinci copii ai săi locuiesc într-o căsuță șubredă, cu o singură cameră, la capătul unei străzi din Petriș. Mama și tatăl copiilor și-au întreținut familia din ajutor social până în urmă cu vreo doi ani, când, după mai multe insistențe ale primăriței din Petriș, tatăl s-a angajat la o fabrică în Deva și mai apoi și-a găsit un loc de muncă într-o comună învecinată. În prezent cei doi părinți trăiesc separat, acasă rămânând doar mama și copiii.

Mihaela și-a găsit și ea recent un loc de muncă la un azil de bătrâni, unde lucrează în ture de 24/48 ore ca infirmieră.

Chiar dacă acum mama beneficiază de o sursă de venit, acasă familia are încă multe lipsuri, pe care cu greu le va putea suplini singură.

”M-aș bucura tare mult dacă s-ar găsi printre voi persoane care pot și vor să le dea o mână de ajutor!”, a scris zilele trecute primărița din Arad pe Facebook.

Copiii au vârstele de 2 și 6 ani (băieți) și cele trei fete au 8, 9 și respective 13 ani.

Coletele cu ajutoare se pot expedia pe adresa Primăriei Comunei Petriș: (Petriș nr. 253, comuna Petriș, Jud. Arad, cod poștal 317245, cu mențiunea “Pentru familia Hălălișan”).

sursa – ziardearad.ro

LĂSAȚI UN MESAJ