Investiție de 3 milioane de euro într-un oraș din Banat! Unde se vor ridica un mall și un aquapark

8185

Planul Urbanistic Zonal pentru cartierul Mociur prevede reabilitarea zonei care se află în curs de dezafectare. Platforma va fi transformată, pe viitor, într-un complex rezidențial cu o vastă zonă de recreere, printre care un Mall și un Aqua Park.

La ora actuală nu există străzi de legătură între zona Mociur și cartierul Govândari. Pentru a facilita deplasarea directă și a extinde transportul în comun, Primăria Reșița va construi două poduri de legătură rutieră între artera principală a municipiului și parcul industrial Mociur.

Primul pod va fi în zona Intim, cu legătură din bulevardul Muncii. Artera va trece pe lângă Stadionul de atletism, urmând cursul fostei linii de cale ferată până în zona Mociur. Al doilea pod va fi peste Bârzava, spre Mociur, în zona UCM OxyGaz. Întregul proiect are o valoare de 3 milioane de euro fără TVA.

„Studiile de fezabilitate sunt finalizate. Sperăm ca în următoarele 2-3 luni să găsim sursa de finanțare, pentru a susține aceste lucrări. În momentul în care vom dispune de acești bani, vom demara și proiectul tehnic de execuție. Sperăm ca în următorii doi ani să finalizăm lucrarea”, a declarat Adelin Tuță, directorul compartimentului Investiții al Primăriei Reșița.

Construcția celor două poduri va facilita dezvoltarea unei noi zone rezidențiale ce va duce la creșterea numărului de spații locative, a natalității și a dezvoltării economice.

sursa – radioresita.ro

foto – arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.