Retim atrage atenția că adunarea DEEE în Timișoara se realizează după anumite reguli

170

Pentru că timișorenii caută să-și reînoiască cat mai multe din aparatele electrice ce le ușurează viața sau la crește confortul în case, în timp se adună în gospodării o multitudine de echipamente, fie funcționale, fie defecte ce ocupă mult spațiu din ambientul locuibil, dat, nici nu mai sunt șanse să mai fie folosite cândva.

Aproape oricine are acasă măcar un aparat de radio vechi, ce nu mai funcționeză sau un televizor cu lămpi. Frigiderele vechi ocupă mult spațiu în boxe sau debarale. Nici mașinile de spălat nu sunt utile, dacă nu mai merg. Totul ocupă locul în mod inutil. Nici mare valoare nu prea au la centrele de fier vechi, ce caută marfă mai acătării.

Pentru a scăpa de aceste echipamente sunt câteva soluții. Iată ce spune cel mai important operator de colectarea și reciclarea deșeurilor de la noi din oraș despre această problemă, ce nu ar trebui să fie deloc o apăsare pentru cetățeni. Din păcate, încă de mai pot vedea televizoare sau mașini de spălat abandonate pe lângă tomberoanele de gunoi. Această imagine nu este deloc de dorit pe aria Timișoarei.
Toate aceste aparate se încadrează la așa numitele DEEE.

Directiva UE privind deşeurile de echipamente electrice, electronice şi electrocasnice – DEEE, transpusă în legislaţia română prin HG 1037/2010, la art. 5, alin. 1, obligă autorităţile publice locale să colecteze separat DEEE de la gospodăriile particulare.

Primăria municipiului Timişoara a stabilit, împreună cu operatorul de servicii publice de salubrizare RETIM Ecologic Service SA, trei puncte de colectare a acestor tipuri de deşeuri pe următoarele locaţii:
1) punct colectare DEEE – Str. Energiei nr. 3 (zona Calea Şagului);
2) punct colectare DEEE – Calea Moşniţei nr. 2;
3) punct colectare DEEE – Aleea Avram Imbroane nr. 70.

Punctele de colectare sunt dotate cu containere speciale, în care cetăţenii pot depune următoarele tipuri de deşeuri de echipamente electrice, electronice şi electrocasnice:
– aparate de uz casnic de mari dimensiuni
– aparate de uz casnic de mici dimensiuni
– echipamente informatice şi de telecomunicaţii
– echipamente de larg consum
– echipamente de iluminat
– unelte electrice şi electronice (cu excepţia celor industriale fixe de mari dimensiuni)
– jucării, echipamente sportive şi de agrement
– dispozitive medicale (cu excepţia tuturor produselor implantate şi infectate)
– instrumente de supraveghere şi control
– distribuitoare automate.

Programul de funcţionare a acestor puncte de colectare este luni – sâmbătă, între orele 08.00 – 20.00.

Cetăţenii pot obţine informaţii suplimentare referitoare la tipurile de deşeuri ce se colectează la punctul de colectare cel mai apropiat, precum şi despre modul de pregătire şi de preluare a deşeurilor, la sediul RETIM Ecologic Service SA, telefon 0256/499.490 sau 499.537.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.