17.2 C
Timișoara
vineri 3 mai 2024

La Timișoara sunt înmatriculate 325 ambarcațiuni de agrement. Mai multe ca la Orșova!…

E viață grea într-un port cum este cel de la Timișoara…
E adevărat, nu e port la Marea Nordului sau la Mediterana, dar și ca port pe canalul Bega poate fi mare durere de cap și încasări nu neapărat neglijabile de făcut.
De la tot felul de inspecții și încasarea tarifelor pentru activitățile și operațiunile specifice desfășurate sau pentru activitățile efectuate în legătură cu acestea de către Autoritatea Navală Română, evidenţa şi înmatricularea ambarcaţiunilor de agrement, condiţiile tehnice şi încadrarea cu personal navigant a acestora şi avizarea operatorilor economici pentru desfăşurarea activităţilor de agrement nautic, evidența și înmatricularea navelor care arborează pavilionul român, până la stabilirea și sancționarea contravențiilor la regimul transporturilor navale…

Conform Autorității Navale Române, la 25 februarie 2016, în România erau înmatriculate 17.260 ambarcațiuni de agrement, dintre care 80 sunt ambarcațiuni de agrement înscrise în evidențe.
2723 de ambarcațiuni sunt înmatriculate la Căpitănia zonală Constanța, 3528 la Căpitănia zonală Galați, 4879 la Căpitănia zonală Tulcea. 3976 la Căpitănia zonală Giurgiu și 2154 la Căpitănia zonală Drobeta Turnu Severin.

În cadrul Oficiului de Căpitănie Timișoara, care face parte din Căpitănia zonală Drobeta Turnu Severin, sunt înmatriculate un număr de 325 de ambarcațiuni…

Adică mai mult ca la oficiile de la Bechet – 49 de ambarcațiuni de agrement înmatriculate, Calafat – 135, Moldova Veche – 245 și Orșova – 164, care fac parte din aceeași căpitănie zonală.
Totuși, Timișoara este pe locul 3 la nivel de căpitănie, după Dej, unde sunt înmatriculate 801 ambarcațiuni de agrement și, evident, Drobeta Turnu-Severin – cu 435.

Recordul de ambarcațiuni înmatriculate îl deține Căpitănia portului Snagov, cu 2758 de ambarcațiuni de agrement, urmată de Tulcea – 2791 și Sulina – 1110, iar cele mai puține la Oltenița – 31 și Zimnicea – 17.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Piața din Vinerea Mare vine cu prețuri speciale și cu alte ,,mirodenii”

În toate gospodăriile din partea noastră de țară, cei ce se pregătesc să prăznuiasă Învierea Mântuitorului fac pregătiri minuțioase. E mare forfotă în case...

Prohodul Domnului, tradiții și obiceiuri din Vinerea Mare

În Vinerea Mare, fiul lui Dumnezeu Isus Hristos a fost răstignit pe cruce și pus în mormânt. Această zi se mai numește Vinerea Seacă...

Citește și :