Cea mai mare concentrație de ,,Ioni” se află într-o localitate din Banat. Peste 70% dintre bărbați sunt celebrați azi

7334

Satul Târnova din Caraş Severin este unul cu totul aparte. În afară de faptul că este aşezat la poalele Muntelui Semenic, aici, aproape 70% din populaţia masculină, poartă numele de Ion. Aşa că, sărbătorirea Sfântului Ion începe imediat după anul nou şi se termină pe data de 7 ianuarie.

Locuitorii din satul Târnova din judeţul Caraş Severin aproape nu au odihnă mai ales în preajma Sfântului Ion. Din cei aproape 1000 de bărbaţi ai comunei, aproape 700 poartă numele de Ion. Lor li se adaugă femeile care poartă numele de Ioana, Ionela, Ionica sau Oana.

,,Şi fiindcă tradiţia spune că fiecare trebuie urat şi felicitat de ziua lui, pe uliţele satului este un dute-vino continuu. După ce sunt uraţi şi felicitaţi, Ionii îşi cinstesc musafirii cu răchie fiartă şi bucate alese după care pornesc şi ei în vizită la alţi Ioni”, a spus Rusalin Blagoescu pentru infocs.ro.

Şi uite aşa o comună întreagă din Banat face cel mai uşor schimb de Ioni fără a apela la fizică sau la chimie. Şi nimeni nu iese supărat sau în pierdere din această ecuație, ci doar foarte obosit a doua zi. Cel mai greu este pentru primar care trebuie să onoreze toate invitaţiile şi să-i viziteze pe toţi Ionii. Din fericire, primarul nu se numește ,,Ion” fiindcă altfel, precis intra în faliment din cauza vizitelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.