16.1 C
Timișoara
vineri 3 mai 2024

Condamnare cu suspendare pentru Constantin Ostaficiuc

Constantin Ostaficiuc, fost președinte al Consiliului Județean Timiș, a fost condamnat, miercuri, de Curtea de Apel Timișoara, la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul finanțării echipei de fotbal Poli Timișoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Magistrații Curții de Apel Timiș au dat, miercuri, o sentință definitivă în dosarul de abuz în serviciu privind modul în care a fost finanțată echipa de fotbal Poli Timișoara de către Consiliul Județean Timiș, în perioada în care era condusă de Marian Iancu.

Astfel, Constantin Ostaficiuc, fost președinte al CJ Timiș, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare și i-a fost interzis dreptul de a ocupa funcții publice timp de doi ani după executarea pedepsei. El trebuie să plătească, alături de ceilalți inculpați, și 9.950.000 lei drept despăgubiri către Consiliul Județean Timiș. În primă instanță, Tribunalul Timiș l-a condamnat pe Constantin Ostaficiuc la patru ani și șase luni de închisoare cu executare, pentru infracțiunea de abuz în serviciu, în formă continuă.

Aceeași pedeapsă au primit-o, miercuri, și Petrișor Nădăștean, fost secretar al CJ Timiș, Răzvan Hrenoschi și Dan Cionvică, foști directori în cadrul CJ Timiș, Gheorghe Chivorchian, fost președinte al echipei de fotbal Poli Timișoara, Ioan Negrei și Ioan Liviu Roșca, care aveau funcții de conducere la Politehnica Timișoara.

De asemenea, Petru Borza și Octavia Pepa au fost condamnați la câte doi ani de închisoare cu suspendare, iar Mircea Mihuț a primit doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare.

Potrivit rechizitoriului DNA, Constantin Ostaficiuc, profitând de funcţia sa şi contrar prevederilor legale, a aprobat şi dispus, în perioada 2008-2011, alocarea şi plata, cu sprijinul celorlalţi inculpaţi, din bugetul judeţului Timiş, a sumei de 9.950.000 lei către S.C. Politehnica Timişoara S.A., în condiţiile în care finanţarea structurilor sportive de drept privat din bugetele publice era limitată la entităţile fără scop lucrativ, în condiţiile în care S.C. Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara & Invest S.A, devenită ulterior S.C. Politehnica Timişoara SA, era organizată ca societate pe acţiuni.

De asemenea, Ostaficiuc a iniţiat procedurile de obţinere şi apoi a avizat favorabil o hotărâre a Consiliului Judeţean Timiş, în baza căreia, în aprilie 2008, s-a semnat protocolul de colaborare între Consiliul Judeţean Timiş şi S.C. Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara & Invest S.A. (societate condusă la acea vreme de Marian Iancu), având ca obiect susţinerea echipei de fotbal, invocând ca şi considerent social necesitatea realizării proiectului de ridicare a nivelului performanţei sportive şi asigurarea condiţiilor de accedere şi participare la competiţiile de club UEFA.

Constantin Ostaficiuc mai are o condamnare cu suspendare pentru conflict de interese fapt pentru care Instanța va trebui să deschidă un nou proces pentru contopirea celor două pedepse din care să rezulte o nouă sentință, cel mai probabil cu executare de astă dată…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Datoria guvernamentală a României a depășit în februarie 52 la sută din PIB

Datoria administraţiei publice (datoria guvernamentală) a urcat, în februarie 2024, până la 841,292 miliarde lei, de la 801,687 miliarde de lei în luna precedentă,...

Succes timișorean cu Ada Hausvater „Manager de Top”

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, a fost inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024. Capital Top 100 Manageri reprezintă...

Citește și :