11.2 C
Timișoara
joi 2 mai 2024

Un escroc cu ,,studii” grele i-a lăsat lefteri pe numeroși bătrâni din vestul țării! Ce sumă imensă a putut strânge

Un recidivist în vârstă de 63 de ani din Hunedoara este cercetat de poliţişti şi procurori pentru că a reuşit mai multe furturi şi înşelăciuni pe raza oraşului. Prejudiciul stabilit până acum este de 88.000 de lei. Faptele cercetate sunt doar cele din perioada 27 septembrie – 2 noiembrie, anul curent. Poliţiştii bănuiesc faptul că individul a mai comis şi alte infracţiuni de acest fel, notează Glasul Hunedoarei.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara, pe 27 septembrie, bărbatul a bătut la uşa unui bătrân în vârstă de 76 de ani spunându-i că e angajat al Direcţiei pentru Protecţia Persoanelor cu Handicap. Individul era, de fapt, un recidivist despre care poliţiştii hunedoreni spun că, până acum, a stat mai mult după gratii decât în libertate. Acesta a fost eliberat însă în urmă cu aproximativ un an şi jumătate şi, se pare, a început să pună-n aplicare „tehnicile persuasive” învăţate în închisoare („la facultate” – cum se spune în jargon). Bătrânul de 76 de ani l-a crezut totuși pe cuvânt şi i-a dat suspectului toate economiile sale, 3.000 de euro, în schimbul cărora a primit 3.000 de dinari iugoslavi în bancnote (cu adevărat) scoase din circulaţie.

Altă poveste, alt bătrân fraierit

Recidivistul a reuşit să păcălească, pe 21 octombrie, un alt locuitor al municipiului Hunedoara, spunându-i aceeaşi poveste a „banilor care se schimbă peste noapte”. De data aceasta victimă i-a fost un bărtân de 85 de ani care l-a invitat pe suspect în bucătărie şi i-a arătat toţi banii pe care-i avea în casă, lei şi euro. Suspectul s-a prefăcut că verifică seriile fiecărei bancnote, iar apoi a plecat cu 9.390 de euro din banii bătrânului şi încă 10.000 de lei (în bancnote perfect valabile).

Acelaşi individ mai este bănuit că i-a furat unei femei 700 de lei, după ce o convinsese pe aceasta că o va ajuta să facă „o tranzacţie financiar – bancară avantajoasă”, iar femeia a făcut imprudenţa de a-l băga în seamă şi, mai mult, de a-l lăsa să o însoţească acasă. Suspectul cercetat de poliţişti se pare că este şi autorul unui furt „simplu”, de data aceasta, dar cu o pradă bunicică. Despre el se crede că a forţat uşa unui apartament din Hunedoara de unde a furat 24.200 de lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Cum alegi lustra led potrivită pentru orice încăpere a casei?

Ai întotdeauna impresia că lumina din casa ta nu este suficient de bună sau plăcută? Poate că te-ai întrebat ce poți face pentru a...

Se împlinesc 61 de ani de la primul meci jucat pe Stadionul Dan Păltinișanu

Stadionul Dan Păltinișanu aniversează 61 de ani de la inaugurare. Primul meci s-a jucat în 1 Mai 1963, când s-a desfășurat turneul de inaugurare...

Citește și :