6 tipuri de pensule machiaj pe care trebuie să le ai în trusa ta

21

Dacă ați ajuns la acel moment în care trebuie să completați trusa de machiaj perfectă și trebuie să știți care sunt pensulele esențiale ale unei genți de toaletă completă, aruncați o privire asupra acestor 10 tipuri de pensule machiaj.

Pensulele de machiaj au un impact direct asupra aspectului machiajului, dar și asupra pielii, fiind cele care intră în contact direct cu aceasta. De aceea, este ideal să alegem cele mai bune pensule machiaj și să ținem cont să le curățăm după aplicarea fiecărui machiaj, iar măcar o dată pe săptămână să le curățăm complet.

Pensulă machiaj Kabuki plată

Există diferite tipuri de pensule machiaj kabuki, dar toate au în comun un cap cu păr gros care funcționează atât cu pudre, cât și cu lichide. Este ideal pentru aplicarea fondului de ten cu acoperire mare sau medie, dar cu finisaj natural. Dacă preferați, puteți folosi în schimb o perie machiaj de tip skunk, care sunt cele care combină părul natural cu sintetic, alb-negru (de aici comparația cu sconcsul), pentru a obține un finisaj mai deschis.

Pensulă machiaj pentru anticearcăn

Veti gasi pensule machiaj de corecție de diferite dimensiuni, în funcție de partea feței pentru care sunt destinate. Acestea se caracterizează prin părul lung și moale, precum și un vârf plat, cu o ușoară formă ascuțită, pentru a amesteca bine produsul și pentru a-l integra bine cu pielea. Vă recomandăm să aveți cel puțin o dimensiune mică care funcționează pentru zona ochilor, pentru cearcăne, deși dacă doriți să corectați zone mai mari ale feței, o pensulă de corecție de dimensiuni medii va fi mai potrivită.

Pensulă machiaj pentru pudră

Pentru a sigila baza unui machiaj și a evita strălucirea, va trebui să aplicați pudră translucidă cu o pensulă machiaj care acoperă suprafețe mari ale feței. Aceeași pensulă va fi utilizată pentru aplicarea pudrelor bronzante vara și, în general, a tuturor tipurilor de pudre. Aceste pensule machiaj au tendința de a avea un cap mare, rotunjit, cu părul lung, pentru a manipula confortabil produsele sub formă de pudră.

Pensulă machiaj pentru contouring

Deși „conturarea” feței cu pensule machiaj mari nu mai este folosită, este foarte util să ai o pensulă în setul tău de machiaj care să îți permită să îți conturezi fața. Amintiți-vă că o puteți face atât cu produse sub formă de pudră, cum ar fi bronzere, cât și cu machiaj lichid. Pensulele pentru aplicarea conturului sunt foarte variate și depind foarte mult de gusturile fiecărui utilizator. Acestea sunt teșite, cu capul ascuțit, dar rotunjit. Atunci când o alegeți, ar trebui să luați în considerare ce tip de contur utilizați: dacă este în pudră, căutați una cu păr natural și ușor de manevrat (teșit, de exemplu); dacă este lichid, mai bine o pensulă cu păr artificial, mai scurtă și plată pentru a distribui bine produsul.

Pensule machiaj pentru fard de pleoape

Cel mai simplu în geanta de machiaj este să aveți mai multe decât să combinați diferite culori. Cele mai eficiente pentru manipularea machiajului tip pudră sunt cele cu părul natural, scurt și capul gros, capabil să prindă mai mult produs la fiecare aplicare. Odată ce ați folosit pensula pentru fard de ochi, indiferent dacă amestecați sau nu culori, trebuie să utilizați o pensulă de blending pentru margini. În cazul în care combinați și mai multe nuanțe de fard, trebuie să amestecați bine tranzițiile pentru a evita liniile aspre și pentru a obține un finisaj mai integrat. Veți identifica pensulele pentru blending după capul lor moale, cu părul lung și foarte ușor de manevrat. Acestea sunt folosite trasând mici cercuri pe zonele de amestecat, până când obținem finisajul dorit. În plus, acestea vă vor ajuta să aplicați produsul confortabil.

De asemenea, trebuie să optați și pentru pensule de ochi oblice, teșite. Veți găsi două tipuri de pensule machiaj oblice, pentru ochi: cele cu părul scurt, ferm și o tăietură unghiulară foarte ascuțită și cele cu părul mai lung, mai moale și mai flexibil, cu margini mai rotunjite. Primul va fi folosit pentru a aplica eyeliner într-un mod foarte definit, în timp ce al doilea este folosit pentru a lucra umbrele și, în general, pentru a ilumina sub arcada sprâncenei sau sub ochi. Dacă aveți o pensulă de eyeliner teșită, vă va ajuta, de asemenea, să estompați creionul sau liniile de umbră pentru a obține acel efect neterminat sau „dezordonat”, care este foarte la modă.

Pensulă machiaj de buze

Nu în ultimul rând, veți avea nevoie de o pensulă pentru buze. Dacă vrei să poți să aplici rujul cu ușurință, cel mai bine este să o faci cu o astfel de pensulă. De obicei, aceste pensule machiaj sunt mici, au un vârf ascuțit și rotunjit, sunt ușor flexibile și sunt, de obicei, plate. Aveți grijă să nu le confundați cu pensulele de ochi.

LĂSAȚI UN MESAJ