500 de timișoreni în stradă pentru a solicita interzicerea avorturilor. De ce este importantă familia tradițională FOTO

335
marsul pentru viata

„Marșul pentru Viață” a scos, și în acest an, sute de timișoreni în stradă. Aceștia au solicitat interzicerea avorturilor la cerere și au militat pentru apărarea familiei și a căsătoriilor dintre un bărbat și o femeie, și nu între homosexuali și lesbiene. De asemenea, protestatarii le-au bătut obrazul medicilor care încă mai fac avorturi la cerere.

Marșul anti-avort a fost organizat de Asociația „Darul vieții” la Timișoara sub sloganul „Pentru viață, pentru femeie, pentru familie”, iar acțiuni de acest gen au avut loc, astăzi, în peste o sută de orașe din România și din Republica Moldova. Punctul de întâlnire a fost, la ora 12.00, Biserica Sf. Maria Regina Păcii din Parcul Carmen Sylva din Timișoara. Aici, timp de o oră au fost susținute mai multe discursuri.

Politicienii ar trebui să excludă pruncuciderea oficial, la nivel de stat. Milităm pentru eliminarea legii anti-avort. Dacă nu facem acest lucru, noi dispărem ca națiune„, a fost mesajul tranșant al preotului Ioan Chișărău, președintele Asociației „Darul Vieții”.

Senatorul Ben-Oni Ardelean a ținut să precizeze faptul că „este important să susținem astfel de cauze, bătălia nu e simplă, este nevoie de oameni de valoare. Viața e extrem de complicată și avem lucruri în societate de care să ne îngrijorăm. Astăzi, în România sunt 64.000 de copii în instituții de plasament. Legea adopției este complicată, iar aproape în fiecare săptămână apar propuneri de proiecte de lege împotriva vieții și ne luptăm să nu treacă„.

marsul pentru viata

În jurul orei 13.00, cei aproximativ 500 de timișoreni prezenți la acțiune au plecat în marș spre Catedrala Mitropolitană ținând în mâini afișe pe care erau scrise mesaje precum „Alege să fii mamă, nu criminală!”, „80% dintre avorturi nu s-ar face dacă ar exista un bărbat care să sprijine femeia. Bărbații adevărați sunt și tați adevărați”, „Un avort nu te face neînsărcinată, ci te face mama unui copil mort”, „Adevărații doctori nu ucid copilașii”, „O persoană este o persoană indiferent cât este de mică” sau „Avortul oprește o inimă care bate”.

Ajunși în fața catedralei, manifestanții au cântat melodii religioase, au rostit „Tatăl Nostru” și au mai susținut o serie de discursuri. Marșul a continuat pe B-dul C. D. Loga, prin fața Instituției Prefectului, iar punctul final a fost intrarea în Parcul Copiilor.

Potrivit organizatorilor, „Marșul pentru Viață” are următoarele scopuri: „chemarea la apărarea vieții pentru fiecare ființă umană începând cu concepția până la moartea naturală, apărarea familiei și a căsătoriei dintre un bărbat și o femeie, pentru că numai familia tradițională este cel mai bun ambient pentru dezvoltarea următoarei generații„.

2 COMENTARII

  1. Consider că fiecare are dreptul la alegeri. În general, am observat, faptul că, exact persoanele care au recurs la asemenea practici se trezesc acum mari activiste „pro viața”… Come on, doar vă știm pe unele dintre voi ce hram purtați. Nu sunteți voi în măsură să judecați dacă o femeie face avort. Bărbații ce trimit la avort femeile, ce sunt?!! Pardon? A, să fie clar, nu am avorturi, nu voi face vreodată dar nu îmi permit să intervin in decizile nimănui. Punct!

LĂSAȚI UN MESAJ