5 anișori și peste 300 de celule canceroase la cap. Drama micuțului internat la Timișoara

129

Nu a împlinit cinci anișori, dar destinul l-a încercat cât pentru o viață de om. A învins o dată cancerul, leucemia care-i invadase trupul fraged încă de când abia trecuse de pragul vârstei de doi ani. Acum, când totul părea să fi intrat în normal, în plin tratament cu citostatice, micuțului Andrei Constantinescu, din Deva, i-au fost descoperite sute de celule canceroase la cap. O nouă lovitură năprasnică pentru bieții părinții care, pentru a relua lupta împotriva cumplitei boli care a recidivat în corpul lui Andrei, pentru a putea privi cu speranță către ziua de mâine, au nevoie de 12.000 de lei.

Analizele copilașului – un adevărat luptător în fața cruntei boli care l-a chinuit în ultimii ani -, nu prevesteau nimic rău. Andrei trecuse cu bine de etapa chimioterapiei injectabile și, pentru că rezultatele fuseseră bune, a fost externat și urma acasă un tratament cu pastile. Niște dureri de cap însoțite de senzații de vărsături, imposibilitatea de a merge drept chiar și pe distanțe scurte, dar și faptul că băiețelul a început să stâlcească brusc anumite cuvinte i-au alarmat pe părinți. Examenele computerizate au scos la iveală un diagnostic înfiorător: hipertensiune intracraniană, edem cerebral și peste 300 de celule canceroase care au invadat capul lui Andrei.

‘Am fost distruși la aflarea diagnosticului. Copilul meu era sub tratament…Nu ne putem explica ce s-a întâmplat. Cred că totul s-a declanșat într-o noapte. Dimineața, acum vreo două săptămâni, am observat că ochiul stâng trage într-o parte, că vorbește greu și că nu mai poate să meargă drept. Apoi au început durerile mari de cap. O celulă canceroasă adormită de pe vremea când îl tratam de leucemie s-ar fi înmulțit și s-a instalat la cap…’, încearcă să înțeleagă Bianca, mama lui Andrei, ce ar fi putut declanșa reinstalarea cruntei maladii.

Medicii i-au descoperit lui Andrei peste 300 de celule canceroase la cap. El este acum internat la Spitalul de Copii din Timișoara.

‘Vom sta în spital, aici, la Timișoara (n.r. Spitalul Județean Luis Țurcanu) câteva luni. O serie de chimio se întinde pe durata unei luni sau chiar a unei luni și jumătate. Andrei face cinci zile la rând tratament apoi așteptăm ca analizele să revină într-un punct normal care să permită continuarea ședințelor. Apoi va urma transplantul de celule stem…Veniturile noastre nu ne permit să continuăm procedurile medicale fără ajutor din partea oamenilor cu suflet. Oricât de mic ar fi acela, pentru noi este binevenit…De aceea, îi rog pe toți aceia care vor auzi povestea lui Andrei, care vor afla de suferința lui, să ne ajute cu ce pot…’, este rugămintea unei mame care pentru a doua oară își vede copilul captiv în ghearele cancerului.

Citește mai mult pe libertatea.ro

Cei care doresc să-l ajute pe Andrei, o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «ANDREI».
Pentru sume mai mari se pot face depuneri în conturile Fundaţiei Ringier:

RO29 RZBR 0000 0600 1552 6176- RON
RO02 RZBR 0000 0600 1552 6177- EURO, deschise la Raiffeisen Bank

Redirecţionează 2% din impozitul pe venit către Ringier Foundation, Cod de identificare fiscală 22962839

*Suma alocată cauzei este de 2 euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom Romania Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reţinută la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ