495 de străzi din Timișoara nu au fost deszăpezite. Poliția face verificări

130

Situația (ne)deszăpezirii din Timișoara este gravă! A observat acest lucru și prefectul județului Timiș care este extrem de nemulțumit de starea șoselelor și a trotuarelor din oraș. Primăria Timișoara riscă să primească amenzi pentru că nu a curățat zăpada și gheața. Asta deși edilul șef se declară mulțumit de modul în care s-a acționat.

Prefectul judeţului Timiş, Eva-Georgeta Andreaş, a solicitat Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş o monitorizare exactă a situaţiei deszăpezirii străzilor din municipiul Timişoara, la aproape o săptămână de la prima ninsoare. Raportul reprezentanţilor IPJ Timiş arată o situaţie îngrijorătoare pe raza oraşului, neintervenindu-se pe 495 de străzi.

Mai mult decât atât, pe aceste străzi s-au format sloiuri de gheaţă, care reprezintă un real pericol pentru şoferi, existând riscul accidentelor.

„Starea drumurilor din Timişoara, în acest moment, nu este deloc bună. Pe arterele principale se poate circula în condiţii relativ normale, însă pe străzile secundare ne confruntăm cu situaţii dificile. Sunt zile bune de când nu mai ninge şi, totuşi, nimeni nu intervine pentru ca sloiurile de gheaţă să fie îndepărtate şi, odată cu ele, şi pericolul de accidente. Administratorul acestor drumuri, adică Primăria municipiului Timişoara, trebuie să ia măsuri urgente pentru rezolvarea acestei probleme, pentru că în alte oraşe se poate, şi dau exemplul Aradului, unde s-a intervenit şi pe drumurile secundare”, afirmă Eva-Georgeta Andreaş, prefectul judeţului Timiş.

În urma raportului întocmit de Inspectoratul de Poliţie, prefectul judeţului Timiş, Eva-Georgeta Andreaş, a solicitat reprezentanților IPJ să ia măsurile legale care se impun în astfel de situaţii.

Totodată, conform datelor IPJ nu există probleme în trafic la nivelul drumurilor județene, naționale sau pe autostrăzi în județul Timiș.

 

1 COMENTARIU

  1. Cei de la Politia locala,cand merg sa amendeze asociatii de proprietari ca nu au curatat zapada de pe trotuare,nu circula pe aceste drumuri inzapezite?sau le este interzis prin lege sa sanctioneze sau sa constate contraventii comise de sefii lor?Au competenta doar la…prostime?Si daca a venit vorba de trotuare,cate amenzi au fost date Primariei Timisoara pentru ca nu a curatat trotuarele ce-i apartin exclusiv,sau amenzile se dau doar asociatiilor?

LĂSAȚI UN MESAJ