350 de refugiați și străini care locuiesc în Timiș, ajutați să învețe limba română și să-și găsească un loc de muncă mai ușor

390

Mai multe ONG-uri din Timișoara și Oradea au luat decizia de a sări în sprijinul refugiaților și străinilor care locuiesc în șase județe din vestul țării. În acest sens, pe o perioadă de un an, începând din această lună, în cadrul unui proiect finanțat cu fonduri europene, aceste persoane vor fi ajutate să se integreze mai ușor în societate.

Prin urmare, 350 de refugiați și străini cu drept de ședere în România vor beneficia de servicii de consiliere socială și juridică, cursuri de limbă română și acomodare culturală, activități de petrecere a timpului liber și vor fi ajutați să-și găsească un loc de muncă.

Mai mult, o parte din beneficiarii proiectului vor primi subvenții pentru plata asigurărilor de sănătate, a costurilor pentru rechizite sau a celor necesare înscrierii copiilor la creșă sau grădiniță. Totodată, 20 de persoane cu nevoi speciale vor primi pachete de urgență în valoare de 1.000 lei.

În septembrie 2015, în România se aflau înregistraţi cu şedere legală 59.264 străini şi 2.542 de refugiați. Conform statisticilor Inspectoratului General pentru Imigrări, în vestul țării situaţia se prezintă astfel: Timiş – 3.576 străini și refugiați, Arad – 1.101, Bihor – 979, Hunedoara – 575, Mehedinţi – 338 şi Caraş Severin – 387.

Proiectul „Servicii de integrare pentru beneficiarii unei forme de protecție și pentru străinii cu ședere legală în România, în Regiunea de Vest” este implementat de Asociația Ecumenică a Bisericilor din România. Valoarea proiectului este de peste un milion de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ