25 de ani de colaborare! O delegație germană din Karlsruhe vine la Timișoara

178

Cu ocazia înplinirii a 25 de ani de la înfrăţirea municipiului Timişoara cu oraşul Karlsruhe din R.F.Germania, în perioada 27-29 mai municipiul de pe Bega va fi vizitat de o delegaţie germană care va avea următoarea componenţă:

1. Dl. Dr. Frank MENTRUP, Primarul oraşului Karlsruhe
2. Dna Bettina MEIER-AUGENSTEIN, consilier local (CDU)
3. Dl. Michael ZEH, consilier local (SPD)
4. Dl. Istvan PINTER, consilier local (GRÜNE)
5. Dl. Tom HOYEM, consilier local (FDP)
6. Dna Alexandra RIES, Preşedinta Cercului de Prietenie Karlsruhe – Timişoara
7. Dl. Martin WIEDERKEHR, Directorul Direcţiei Generale a Primăriei oraşului Karlsruhe
8. Dl. Dr. Clemens BECKER, Director adjunct al Grădinii Zoologice Karlsruhe
9. Dl. Marius BLUME, reprezentant al Biroului Presă

Delegaţia va sosi sâmbătă seara. Programul manifestării este următorul:

Duminică, 28 mai 2017

-10,00 – Vizitarea centrului istoric al oraşului
-11,00 – Vizitarea Expoziţiei de artă contemporană a artistei germane Rosemarie Trockel. Expoziţia face parte dintr-o serie de expoziţii monografice incluse în programul IFA – Institut für Auslandsbeziehungen (Muzeul de Artă)
-16,00- Instalaţie şi performance a artistului Adrian Florea (Karlsruhe) care are ca temă mediul şi poluarea, cu participarea unor studenţi ai Facultăţii de Muzică şi Teatru din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara (Piaţa Libertăţii)
17,00- “Femeia din umbră – o poveste familială din Karlsruhe” – lectură în limba germană a autoarei Hedi Schulitz (membră a asociaţiei culturale Gedok Karlsruhe) (Casa Adam Müller Guttenbrunn)
19,00 – Deschiderea oficială a primei ediţii a „Zilelor Culturii şi Economiei Germane în Banat” (la Filarmonica Banatul). La Sala Capitol va avea loc un concert simfonic aniversar, susținut de Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul, iar de la ora 20.30, tot la Sala Capitol, va avea loc un spectacol de film mut și muzică.

Luni, 29 mai 2017

9.30-10,00- Vizitarea Centrului de Management al Traficului (Bd. Iuliu Maniu nr. 29), Vizită la Grădina Zoologică din Timişoara (dl. Dr. Clemens Becker, Directorul adjunct al Grădinii zoologice Karlsruhe)
11.30- Şedinţă festivă a Consiliului Local al Municipiului Timişoara cu ocazia aniversării a 25 de ani de înfrăţire între Timişoara şi Karlsruhe (Sala de Consiliu a Primăriei)

LĂSAȚI UN MESAJ