12.2 C
Timișoara
vineri 19 aprilie 2024

Fostul şofer al lui Dragnea, palmares de funcții înalte. Acum, a fost numit preşedinte executiv al PSD Cluj

Clujeanul Adrian Mlădinoiu, secretar de stat în Guvernul Dăncilă, a fost numit preşedinte executiv al PSD Cluj. Mlădinoiu este unul dintre locotenenţii lui Liviu Dragnea: i-a fost agent de pază, şofer şi cărător de servietă. Pentru loialitate, Dragnea l-a răsplătit cu funcţii în guvern şi l-a cooptat în afaceri de familie.

În 2012, Liviu Dragnea ajungea vicepremier în Guvernul Ponta şi ministru al Dezvoltării Regionale. Atunci, SPP l-a cooptat pe Adrian Mlădinoiu ca să îi păzească spatele lui Dragnea şi să-i care servieta. În 2015, când a demisionat din Guvern, ca urmare a condamnării din dosarul „Referendumul“, Adrian Mlădinoiu a demisionat şi el din SPP şi a rămas alături de Dragnea. Loialitatea fostului ofiţer SPP a fost răsplătită din plin.
Mlădinoiu a ajuns partener cu fiul lui Liviu Dragnea în afacerea cu porci.
Când Dragnea a ajuns preşedintele PSD, a vrut să-l facă pe fostul său aghiotant senator, dar s-a răzgândit când informația a ajuns în presă. A avut mai mult noroc în Guvern. Imediat după învestirea Guvernului Grindeanu, Adrian Mlădinoiu a fost numit secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. În guvernul Tudose, Mlădioiu a făcut parte din Consiliul de Administraţie al CNAIR. Compania distribuie zeci de milioane de euro pentru drumurile naţionale, bani de care a beneficiat şi Tel Drum, firma condusă din umbră de Liviu Dragnea.
În guvernul Dăncilă, Adrian Mlădinoiu s-a întors în Secretariatul General al Guvernului, primind sarcini mai importante. Spre exemplu, în primăvara anului trecut a condus o delegaţie ministerială în Israel.

Alte subiecte :

Citește și :