13.000 de români au intrat în țară, din Ungaria, în ultimele 24 de ore

62

Granițele cu Ungaria continuă să fie luate cu asalt de românii care se întorc acasă. În ultimele 24 de ore, 13.000 de concetățeni au trecut vama din statul vecin. Acum, punctele de trecere a frontierei din vest nu sunt aglomerate, timpii de așteptare fiind de aproximativ 10 minute.

”Frontiera cu Ungaria, prin cele 11 puncte de trecere, a fost tranzitată de aproximativ 25.600 de persoane şi 14.900 de mijloace de transport (9.600 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 13.000 de persoane cu 5.200 mijloace de transport. În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantină la locuință de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică 4.075 de persoane.

Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt: P.T.F. Nădlac I – 2.155 (din care 885 pe jos), P.T.F. Borş – 716, P.T.F. Nădlac II – 550, P.T.F. Petea – 401, P.T.F. Curtici – 189, P.T.F. Vărşand – 14 etc. Recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei deschise traficului internaţional la graniţa de vest, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt”, a transmis Poliția de Frontieră.

Pentru a veni în sprijinul persoanelor care doresc să intre în ţară în această perioadă, tranzitând Ungaria, Poliţia de Frontieră a realizat o hartă cu itinerariul de deplasare pe care îl pot folosi spre punctele de frontieră deschise la graniţa româno-ungară.

Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată.

LĂSAȚI UN MESAJ