12.000 de oameni au căzut în capcana unui stomatolog din vestul țării!

1872

Internetul, în special prin intermediul rețelele de socializare, a căpătat în timp o capacitate uluitoare de confirmare a informațiilor neverificate, ceea ce pentru generațiile anterioare se argumenta prin ”sigur e cum îți spun, am văzut la televizor!” s-a transformat în ”așa e, am citit eu pe internet”…

O glumă a unui medic stomatolog din Arad, care a postat pe pagina sa de Facebook poza unui castel din Germania, pe care l-a localizat în în comuna Ususău, demonstrează cât de uşor se poate dezinforma pe rețelele de socializare. În cazul de față subiectul e unul lipsit de importanță, dar gândiți-va cum pot sta lucrurile atunci când e vorba de o informație medicală, de o cură de slăbire sau una de ”detoxifiere”, ca să nu mai vorbim de cele din politică.

”Acest castel mirific se afla în comuna Ususău, jud. Arad. A fost construit acum 850 de ani. Descoperă minunăţiile României”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

„Efectiv am găsit poza cu castelul Eltz din Germania şi am zis să pun o descriere la mişto că se află în comuna Ususău judeţul Arad. Nu m-am aşteptat să aibă asemenea impact. Era o glumă între prieteni, pe profilul meu personal de Facebook. Acum am observat că postarea are peste 10.000 de share-uri, sunt sute de cereri de prietenie, mă întreabă oamenii în privat cum se poate ajunge acolo. Le spun că e o glumă, că dacă vor le dau coordonatele să ajungă în Germania. Ususăul e o comună cu 2.400 de locuitori şi singurul punct turistic e o pădure”, a declarat Daniel Rapcău pentru „Adevărul”.

Postarea publicată în 23 decembrie a devenit virală, fiind distribuită de peste 12.000 de utilizatori Facebook.

sursa: 2daynews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ