100 de zile de mandat pentru liderul CJT: digitalizare și atragere de fonduri europene VIDEO

157

Au trecut 100 de zile de când președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, și-a început mandatul. Minuni nu a putut face în aceste luni, dar a reușit să depună noi proiecte pe fonduri europene și să „miște” puțin lucrurile în implementarea unora vechi și importante. Printre proiectele ce au înaintat puțin se numără construirea stadionului și a sălii polivalente de 16.000 de locuri, ajungându-se la realizarea primelor studii.

Consiliul Județean Timiș va colabora cu Primăria Timișoara pentru a crea o rețea de drumuri și parcările necesare din zona viitorului stadion și a sălii polivalente. Aceste lucrări conexe nu sunt cuprinse în planurile Companiei Naționale de Investiții. Au fost depuse trei proiecte pe protecție socială de 22,8 milioane de lei și alte 4 pentru infrastructura județului, de 18 milioane de lei.

„În ultimele două lui ale anului trecut am crescut gradul de absorbție de fonduri europene cu peste 10%, ceea ce este o realizare, fiindcă una dintre prioritățile mele a fost să impulsionez atragerea de bani europeni”, a declarat Alin Nica. Un alt plan al președintelui CJ Timiș a fost cel de digitalizare a instituției. Se muncește la implementarea semnăturii electronice și se va crea o bancă de investiții.

”Am demarat proiectul de implemetare al băncii de proiecte al Consiliului Județean, mecanism prin care primăriile și instituțiile din județ le va fi oferită consultanță în scrierea și implementarea proeictelor. Acest lucru este în strânsă legătură cu viitorul fond județean de investiții pe care dorim să îl implementăm”, a explicat Nica. Printre marile proiecte ce trebuie duse la bun sfârșit în județ de CJT se numără și construirea noii maternități la Spitalul Județean Timișoara, a Centrului de Legume și Fructe din Tomnatic sau modernizarea drumurilor județene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.