100 de elevi, în izolare după ce s-au întors dintr-o tabără la mare. Trei cazuri de Covid-19!

118

S-a dat alerta în Gorj după ce aproape 100 de copii, elevi la școlile din județ,  au ajuns în izolare la domiciliu. Cei mici tocmai se întorseseră din două tabere, la munte și pe litoral, iar trei dintre ei au fost depistați la întoarcere cu noul coronavirus!

Conform primelor informații, furnizate de Digi 24, ar fi vorba despre două grupuri de copii din judeţul Gorj, având vârste de până în 14 ani. După revenirea din tabăra de la munte, doi copii au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus, iar un al treilea caz a apărut după tabăra de la mare.

Între timp, autoritățile din Gorj au demarat o amplă anchetă epidemiologică. Se dispune, totodată, și carantinarea tuturor contacţilor acestor copii.

Organizatorii taberelor susțin că excursiile fuseseră plătite încă din toamna anului trecut. Cum banii nu mai puteau fi recuperați, s-a luat decizia ca elevii să plece la munte, respectiv la mare. Astfel, un prim grup de 47 de elevi a plecat spre mare, împreună cu profesori supraveghetori, iar celălat grup, format din 50 de copii, a mers la munte, la Cheile Grădiştei, în județul Brașov.

sursa – gandul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ