1 Iunie „altfel” la Școala Gimnazială Giarmata FOTO-VIDEO

121

Cu prilejul primei zi din iunie a fost o adevărată înghesuială de evenimente în care cei mari au dorit să le facă sărbătoarea cât mai frumoasă celor mai mici.

În cele mai multe locuri, unde nici nu gândești, au fost serbări, dansuri, cântece, alergări, pictură pe orice, (chiar și pe haine!) concurs de trotinete, biciclete, patine și câte și mai câte. Expozițiile ad hoc de câini, pisici, iepuri sau alte personaje cu blană nu au lipsit. Este singura zi din an în care mamele nu se supără dacă prichindeii arată asemenea purceilor.

Că doar hainele se spală dar bucuria rămâne. Atât de multe evenimente au fost peste tot de la școli, grădinițe, parcuri, piețe publice că poate ar trebui ca fiecare dată de întâi să fie a celor ce încă nu au buletin.

Deși a fost „zi liberă” de la guvern pentru toți slujbașii bugetari nimeni nu a stat acasă și a muncit mai ceva ca într-o zi obișnuită pentru copii.

De Ziua Copilului, elevii și nici profesorii Școlii Gimnaziale Giarmata nu au stat acasă, ci s-au adunat în curtea școlii și pe terenul de sport pentru o zi întreagă de activități distractive, competiții și socializare, reunite în cadrul evenimentului „1 Iunie la școală”, o premieră pentru comunitatea școlară din comuna aflată la 12 km de Timișoara.

Ziua fără ghiozdane la Școala Gimnazială Giarmata a debutat cu ateliere de pictură pe lemn, concurs cu premii de eseuri despre copilărie, dar și turnee de fotbal, tenis de masă și șah. Activitățile sportive din prima parte a zilei au inclus și o sesiune de zumba pentru copii și o tură de forță a trasului de cearceaf. După-amiaza a fost dedicată activităților de socializare, printr-un concurs de Miss și Mister și printr-o petrecere organizată în curtea școlii.

Evenimentul „1 Iunie la școală” a fost organizat de elevii și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale Giarmata, susținut de Asociația Sportivă Școlară Giarmata, La Milu, Kids Club Giarmata, Primăria Comunei Giarmata și Asociația Părinților Giarmata.

În timpul evenimentului au fost strânse donații pentru a susține proiectul „Giarmata în Mișcare”, ce își propune să promoveze eforturile comunității locale în asigurarea sprijinului pentru elevii cu dizabilități și cerințe educaționale speciale, educația copiilor și protecția animalelor din Giarmata.

Coordonatorul activităților de 1 Iunie de la Școala Gimnazială Giarmata este profesorul Sorin Hagiu, directorul unității de învățământ, care a transmis următoarele cu ocazia evenimentului: „Copiii sunt motivul pentru care orice sacrificiu merită făcut. Avem foarte multe de învățat de la ei și trebuie să fim conștienți că ziua de mâine este a lor. Sper să le-o lăsăm mai bună decât am primit-o noi. În numele prietenilor mei mai mici, doresc să le mulțumesc colegilor mei și tuturor partenerilor noștri, care prețuiesc munca pe care o facem cu preșcolarii și elevii noștri.”

O parte din copii au mărturisit că nu ar strica acum măcar două zile de vacanță ca se odihnească după atâta joacă. Prea a fost frumos dar a meritat.

LĂSAȚI UN MESAJ