Muzeul Revoluţiei, pas înainte spre realizare

84

Problema locaţiei viitorului Muzeu al Revoluţiei din 1989 din Timişoara este mai aproape de rezolvare. Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, spune că a identificat spaţiile necesare pentru mutarea activităţii CJT din Garnizoană, pentru ca imobilul să fie preluat de Ministerul Culturii şi transformat în muzeu.

Potrivit edilului şef, Consiliul Judeţean Timiş va primi spaţiu în 3 locaţii, cu 2 mp în plus faţă de solicitarea CJT. Primul spaţiu, în suprafaţă de 1423 mp, este situat în căminul Colegiului Ion Mincu, pe Gheorghe Lazăr. Cel de-al doilea este pe bulevardul Dragalina şi însumează 174 mp, iar ultimul se află chiar în Piaţa Sfântul Gheorghe şi are 23 de mp. În total 1620 de mp, faţă de 1618, cât a cerut CJT.

Dacă reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş vor elibera Garnizoana până la finalul anului, există toate şansele ca imobilul să fie preluat de Ministerul Culturii care a alocat deja, pa bugetul din 2016, 3 milioane de euro pentru deschiderea Muzeului Revoluţiei din 1989 din Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ