17.2 C
Timișoara
vineri 26 aprilie 2024

Medicii timișoreni riscă să se îmbolnăvească din cauza condițiilor de muncă-VIDEO

Sistemul sanitar necesită investiții considerabile atât din punct de vedere al salariilor, cât și al condițiilor de muncă, unde personalul medical își desfășoară activitatea. În ultimii ani mii de medici timișoreni, și nu numai, au ales să plece în străinătate. Motivele sunt deja cunoscute. Salariul atractiv și mediul de muncă sunt principalele cerințe ale specialiștilor. Ei spun că s-au săturat să audă doar promisiuni și să nu se concretizeze nimic.

Un spital din Timișoara are mari probleme când vine vorba de condițiile de lucru, unde personalul medical își desfășoară activitatea. Personalul este expus riscurilor de îmbolnăvire.

”În unele unități sanitare, aparatele cu care se lucrează necesită multe improvizații. În străinătate nu vedem să se întâmple așa ceva. Am constatat în ultimii ani că sunt locuri de muncă, unde protecția efectivă a personalului care lucrează în aceste secții, nu poate fi asigurată. Un exemplu ar fi secția de hematologie de la Clinicile Noi, unde din cauza faptului că se lucrează cu citostatice, și se prepară diferite substanțe, acestea au afectat în anumite perioade, anii trecuți, podoaba capilară a personalului. Angajații au rămas efectiv fără păr în cap din cauza lipsei protecției. Substanțele lucrate în mod direct, fără nișe speciale au condus la căderea efectivă a părului. Fiecare categorie personală se expune unui risc pentru că protecția nu este corespunzătoare”, declară Livius Cârstea, președintele Sanitas Timiș.

Totodată, riscul de malpraxis devine mult mai mare atunci când aparatura necesară lipsește. Atunci investigarea medicilor nu poate fi complexă.

”Sistemul de sănătate trebuie să fie finanțat la nivelul în care să poată să genereze acte medicale de înaltă calitate”, spune Mircea Ciocan, vicepreședintele Sanitas din România.

Reamintim faptul că România este singura țară din Europa unde se alocă doar puțin peste 3% din produsul intern brut pentru sănătate. Sindicaliștii vor promova finanțarea sistemului sanitar și în 2017, când își doresc să se aloce 6% din PIB, ca în restul Europei. De asemenea, finanțarea sistemului trebuie să provină din mai multe surse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Cele mai interesante variații ale jocului de poker din toată lumea

Pokerul, cu multiplele sale variații, este un joc apreciat în întreaga lume, fiecare cultură adaptându-l conform tradițiilor și preferințelor locale. De la vibrantele cazinouri...

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

Iepurașul de Paște este personajul principal al acestei perioade și, evident, a ajuns și în Iulius Town Timișoara. Astfel, toți vizitatorii sunt invitați...

Citește și :