”Ziua Z” pentru studenții traficanți de droguri din Timișoara. Complexul Studențesc, scotocit de trupele DIICOT! VIDEO

1803

Procurorii DIICOT au pornit, miercuri dimineaţă, o amplă acţiune de combatere a crimei organizate. Sub denumirea de Ziua Z, acțiunea a vizat efectuarea de 238 de percheziţii în toată ţara şi găsirea 227 de suspecţi.

Descinderi au avut loc şi la Timişoara.

Procurorii din cadrul direcției au declanșat o amplă acțiune de combatere a fenomenului infracțional organizat, care se derulează concomitent pe teritoriul a 28 de județe şi a municipiului Bucureşti (Botosani, Suceava, Iasi, Neamt, Vaslui, Galati, Braila, Vrancea, Covasna, Brasov, Buzau, Prahova, Dambovita, Constanta, Ialomita, Calarasi, Ilfov, Teleorman, Dolj, Gorj, Caras, Hunedoara, Timisoara, Bihor, Satu Mare, Salaj, Cluj si Bistrita Nasaud.

În Timişoara sunt vizate 50 de persoane, în special studenţi, care se ocupau cu traficul de droguri. Aceştia ar fi vândut, din 2016, pe piaţa neagră din Timişoara, marijuana şi ecstasy.

Percheziţiile au vizat 47 de adrese, multe din Complexul Studenţesc. Mascaţii vor audia 50 de tineri. Aceştia sunt, cei mai mulţi dintre ei, din Târgu Jiu şi studiază la Facultatea de Medicină din Timişoara.

„Acțiunile vizează destructurarea mai multor grupări infracționale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată ce intră în competența direcției, respectiv trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, criminalitate informatică, evaziune fiscală, contrabandă precum şi infractiuni cu violenţă, santaj, lipsire de libertate in mod ilegal si tentativă de omor”, transmite DIICOT.

Acţiunea este efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, inspectoratelor de poliție județene, luptători ai structurilor de intervenții și acțiuni speciale ale Poliției Române şi structurile de intervenţie speciale ale Jandarmerie Romane.

Update 1: La sediul DIICOT Timișoara sunt audiate acum 40 de persoane. Acestea au fost aduse sub escortă de jandarmi. Cei mai mulți sunt studenți acuzați de trafic cu droguri de risc și mare risc.

Update 2: Cel puțin trei suspecți au fost scoși din sediul DIICOT de mascați, cu cătușe la mâini, și urcați în duble jandarmilor. Cel mai probabil ei au fost reținuți pentru 24 de ore și vor ajunge în arestul IPJ Timiș.

Update 3: Studenţii traficanţi vindeau şi timbre LSD
„S-a reținut faptul că, la începutul anului 2017, în mediul universitar din municipiul Timişoara s-a constituit un grup infracțional organizat, având ca obiectiv derularea de activități infracționale pe linia traficului cu droguri de risc și de mare risc (cannabis, rezină de cannabis, comprimate ecstasy, timbre LSD).
Nucleul de bază al grupării a fost constituit din 9 suspecți originari din Tg.Jiu, care și-au dezvoltat activitatea de furnizare de droguri în special în rândul studenților Facultăților de Medicină și Drept”, transmite DIICOT.

LĂSAȚI UN MESAJ