14.1 C
Timișoara
vineri 24 mai 2024

Zeci de timișoreni și-au făcut încălzirea pentru cursele de ciclism de duminică

Sâmbătă după amiază, Piața Victoriei a devenit „sală de sport”. Peste 100 de timișoreni au pedalat, pe muzică, în aer liber, pe biciclete mecanice de fitness. Evenimentul se numește „Warm Up Cycling” și este destinat pentru pregătirea celor care participă la cursele de ciclism de dminică.

„Poli Bike Challenge” se află la cea de-a treia ediție. Competiția este înscrisă în Federația Română de Ciclism. În cadrul evenimentului se vor desfășura atât curse pentru copii, cât și pentru adulți, dar și pentru împătimiți ai sportului pe două roți.Sâmbătă au avut loc trei ture de antrenament, la care au fost înscriși câte 40 de participanți. Timp de câte o oră, participanți la fiecare tură au pedalat, încurajați de antrenori.

Atmosfera a fost una antrenantă, la fel și muzica.  „Fiecare tip de antrenament are o altă intensitate, iar muzica a fost aleasă în concordanță cu gradul de intensitate cu care participanții pedalează”, explică Victoria Cociotă, reprezentanta UPT.

În piață s-au strâns și curioși care se bucurau de muzică și-i priveau pe cursanți pedalând. „Mă bucur să văd că aici în România se fac asemenea evenimente, noi la Belgrad nu avem așa ceva. E o inițiativă bună și încurajează mișcarea”, spune o tânără din Serbia venită în excursie în Timișoara.

Printre curioși am văzut și două femei mai în vârstă, care îi priveau pe tineri pedalând. „Decât să piardă vremea și să aibă obiceiuri nesănătoase, e mai bine că au ocazia să facă sport. Și eu m-aș duce cu bicileta, dar am o problemă la genunchi și nu mai pot”, spune una dintre cele două femei.

Evenimentul a fost organizat cu scopul încurajării activităților sportive.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Competiția 3×3 Iulius Town Challenge are loc în acest weekend, iar kit-urile pentru „The Color Run” și „La Petrovaselo în vie” pot fi ridicate...

Iulius Town încurajează practicarea oricărei forme de sport, astfel că susține evenimentele care promovează un stil de viață sănătos. Standurile de ridicare a...

Turul ciclist Timișoara-Szeged a ajuns la a treia ediție

Pasionații plimbărilor cu bicicleta, invitați în weekend să pedaleze de la Timișoara la Szeged și retur. Asociaţia Bastion-Varbastya şi Clubul Velocitas organizează între 25 și...

Citește și :