13.1 C
Timișoara
sâmbătă 24 februarie 2024

Zeci de mii de timișoreni fericiți au cântat la unison „Zora je” și „Doslo doba” | FOTO-VIDEO

Înainte de Crăciunul sârbesc, în Piața Victoriei a avut loc un concert de zile mari, a cărui introducere a fost făcută de Pera Todorovici & Band.

Casa de Cultură a Municipiului Timișoara a organizat un nou concert în Piața Victoriei, cu acces gratuit. Pe scena din centrul orașului a urcat Neda Ukraden, unul dintre cele mai mari nume ale muzicii pop iugoslave.

„În Timișoara noastră multiculturală a urcat pe scena din Piața Victoriei într-un concert care anticipează Crăciunul sârbesc și a cărui introducere a fost făcută de Ansamblul „Sveti Djordje”, de la Stanciova și de Pera Todorovici & Temisvarski Spomenari”, a transmis instituția.

Neda și-a început cariera muzicală în 1967, când a înregistrat prima sa piesă pentru Radio Sarajevo, „Igra bez kraja”. Pe parcursul longevivei sale cariere, a susținut concerte în toate marile săli din Iugoslavia: Sava Centar, Casa Sindicaliștilor din Belgrad, Vatroslav Lisinski din Zagreb, Tivoli din Ljubljana, Sala Universală din Skopje ș.a. A fost membră a formației „Kamen na kamen”, cu care a înregistrat albumele „Neda Ukraden & Kamen na kamen”, „Ko me to odnekud doziva” (1976), „Nedine najljepše pjesme” (1977), „Još te volim” (1979) și „Jednom kada ovo prođe” (2021). În 1981, a însoțit, alături de Jadranka Stojaković și Ismet Krvačac, echipa care a reprezentat Yugoslavia la Eurovision, în Irlanda. A câștigat numeroase premii, între care se remarcă Pasărea de Aur – „Jugoton”, pentru peste două milioane de discuri vândute.

Sursa:

Casa de Cultură a Municipiului Timișoara

Alte subiecte :

Citește și :