Zboruri de la Timișoara spre Europa, reluate

  117

  Mai multe zboruri de pe Aeroportul Internațional Timișoara sunt reluate pentru destinații din Europa, odată cu actualizarea listei țărilor in zona verde. Reluarea zborurilor aeriene de legătură între România și alte 17 țări, încă de săptămâna trecută, a făcut posibilă operarea zborurilor regulate de pe aeroportul Timișoara spre și dinspre destinații din Germania (Dortmund, Frankfurt-Hahn, Memmingen și Karlsruhe/ Baden).

  Urmare a reactualizării listei țărilor care sunt considerate sigure și din care pasagerii pot reveni în țară fără să mai intre în izolare sau carantină, pe lângă destinațiile din Germania, se mai adaugă 5 țări: Italia, Irlanda, Estonia, Finlanda și parțial Franța (zona continentală). Astfel începând de astăzi, pe aeroportul din Timișoara se vor relua zborurile regulate spre și dinspre Italia (Bari, Bergamo, Roma, Veneția), urmând ca de sâmbătă, 27 iunie, să fie reluate și zborurile spre Paris.

  „Aeroportul este pregătit din punct de vedere operațional și al siguranței sanitare pentru reînceperea operării zborurilor regulate spre destinații consacrate. Ne dorim să crească cât mai mult numărul curselor operate, al destinațiilor și implicit al pasagerilor. De la începutul lunii iulie a.c. sunt programate curse aeriene de tip charter spre destinații estivale de vacanță din Turcia și Grecia, dar și spre litoralul românesc, având legătură aeriană directă spre Constanța. Reamintim pasagerilor faptul că pot tranzita aeroportul în siguranță, fiind aplicat un plan de măsuri specific acestei perioade de pandemie.

  Spațiul disponibil în terminalele aeroportului este configurat astfel încât să asigure o procesare fluentă a traficului de pasageri, în condițiile respectării cerințelor de distanțare socială în interesul propriu și al celui public. Pasagerii au obligația de a respecta regulile de distanțare socială pe tot fluxul parcurs de la parcarea auto a aeroportului și până la îmbarcarea în aeronavă.”, a declarat directorul aeroportului Daniel Idolu.

  În Aeroportul din Timișoara au fost luate măsuri de siguranță pentru pasageri. Scaunele din zona de așteptare au fost marcate, iar călătorii nu se pot așeza pe cele însemnate cu litera ”X”. Distanța de 1,5 metri trebuie respectată, iar temperatura le este măsurată.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.