Zăpada face primele victime în Banat! Ce au pățit mai mulți oameni

2247

Prima zăpadă din acest an a făcut şi primele victime! În minivacanţa de 1 Decembrie, 6 persoane au ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean din Reşiţa cu entorse la nivelul membrelor superioare şi inferioare.

Medicul Lavinia Lance, şeful secţiei UPU-SMURD le recomadă cetăţenilor să poarte încălţăminte adecvată sezonului rece, să evite deplasarile la primele ore ale dimineţii sau noaptea tarziu, când este foarte frig şi există riscul formarii poleiului iar persoanele învârstă să fie mereu însoţite.

Au ajuns la Spitalul Judeţean din Reşiţa aproximativ 5-6 persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale, vorbim de entorse, nu au fost cazuri grave. Dar noi le recomandăm cetăţenilor expunerea prelungită în aer liber, mai ales a copiilor, a persoanelor cu afecţiuni cardiovasculare şi respiratorii, a gravidelor în ultimul trimestru de sarcină şi a persoanelor cu dizabilităţi neuromotori pentru a preveni apariţia degerăturilor, a răcelilor, pneumoniilor şi a altor afecţiuni respiratorii. Important este să avem grijă, să ne asigurăm că drumul pe care mergem nu este alunecos, să nu ne grăbim, să purtăm neaparat în această perioadă încălţăminte cu talpă antiderapantă. Dacă se întâmplă unei persoane să cadă, să nu se sprijine pe membrul lovit şi să sune urgent la 112 pentru că noi suntem pregatiţi să le acordăm îngrijiri medicale”, a declarat pentru radioresita.ro, Medicul Lavinia Lance, şeful secţiei UPU-SMURD.

În fiecare iarnă patologia traumatică este în creştere iar medicii Spitalului Judeţean din Reşiţa sunt pregătiţi să acţioneze rapid, în beneficiul pacienţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ