11.4 C
Timișoara
joi 29 februarie 2024

Weekend triumfal pentru scrimeri timișoreni

În acest weekend au avut loc trei competiții de scrimă, la care sportivii de la ACS Floreta Timișoara nu numai că au participat, dar au și cucerit cam tot ce se putea. Una dintre competițiile importante s-a desfășurat la Cluj, fiind vorba de Campionatul National Speranțe – floreta U15, iar două internaționale desfășurate în Slovacia și Serbia.

Scrimerii de la ACS Floreta Timișoara au devenit campionii României U15 la floreta atât la băieți cat si la fete. Astfel, echipa fetelor compusa din junioarele Alexandra Adoch, Maya Marișescu și Amalia Maciu a dispus in finala de echipa CSA Steaua București cu 45 -28, cucerind medalia de aur, iar echipa băieților compusa din juniorii Filip Efros, Alan Fey, Rareș Popescu și Rareș Vasilache a triumfat in fata celor de la CSM Corona Brașov cu scorul 45 – 30..

Adoch Alexandra a obținut medalia de aur la proba individuală in finala disputata cu colega ei Marișescu Maya care s-a clasat pe locul II, cucerind argintul, iar la băieți, Filip Efros sportivul. de la ACS Floreta Timișoara, a câștigat locul trei la proba individuală băieți.
La Concursul Memorial Martinengo din Slovacia, Bratislava, Malekshahian Darius (18 ani) a ocupat locul 20.

De asemenea Concursul Memorial Andrej Gardenin, Circuit European U14, de la Belgrad a fost câștigat de Giulia Levrone care a ocupat locul I, iar Maxim Clara locul II.
Antrenorii clubului sportiv din Timișoara s-au declarat foarte mulțumiți de rezultatele obținute și de performanțele sportivilor din acest weekend. „Se vede munca depusă de tinerii scrimeri, se vede devotamentul și pasiunea cu care aceștia participă la toate competițiile. Sunt extrem de talentați, iar eforturile depuse la antrenamente se răsplătesc atunci când suntem pe podium. Felicitări tuturor câștigătorilor și nu in ultimul rând felicitări și celorlalți participanți”, a spus Iulian Teacă, unul din antrenorii Asociației Club Sportiv FLORETA Timișoara.

 

Alte subiecte :

Cum arată calendarul complet al alegerilor din acest an

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, miercuri seara, la România TV, calendarul stabilit în coaliție pentru toate alegerile din acest an: 9 iunie – alegeri locale...

Ajutoarele de stat plătite companiilor din România în 2023 reprezintă 2% din PIB

Companiile economice din România au beneficiat de ajutoare de stat plătite în cursul anului 2023 în valoare totală de circa 29,5...

Citește și :