Vreţi să faceţi curăţenie în grădină? Nu aveţi voie să ardeţi resturile vegetale

147

Arderea resturilor vegetale rezultate din curăţarea grădinilor sau a terenurilor agricole este o activitate foarte strict reglemetată de lege. Iar în perioada de vară, pompierii fac zeci de controale pentru a-i informa şi opri pe cei care ard terenuri arabile fără avizele necesare.

„Având în vedere concluziile rezultate din controalele anterioare de prevenire executate de cadrele inspectoratului pentru situaţii de urgenţă şi din analiza situaţiei operative la nivelul localităţilor cu profil agricol şi în zone silvice, în perioada următoare se vor executa controale de prevenire la operatorii economici din profilul agricol, precum și pe timpul perioadei de recoltare a cerealelor în vederea informării preventive și verificarea modului de respectare a măsurilor de apărare împotriva incendiilor”, transmit pompierii.

De asemenea, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, se sancţionează contravenţional cu amenzi cuprinse între 1.000 – 2.500 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ