Vremea rea pune stăpânire pe Banat. Iarna revine în zonele montane

251

Județul Caraș-Severin se află din această după masa, sub avertizare de vreme rea. Este cod portocaliu de instabilitate. Vântul va sufla cu viteze de 120 – 140 km/h, în zona de munte. Fenomenele vizate sunt intensificări ale vântului cu rafale de 120-140 km/h și ninsoare viscolită.

„Recomandăm populației ca, în situația manifestării vântului puternic, să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci înalți, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, este necesar ca autoturismele să fie parcate în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate. Pentru evitarea situațiilor extreme ce pot pune în pericol viața şi sănătatea populației, le recomandăm celor care pornesc la drum în zonele montane să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs și să aibă autovehiculul echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă”, transmite ISU Caraș-Severin.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store și a Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență „Fiipregatit.ro”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.