Vremea rea începe să pună probleme în Banat

1239

Vremea instabilă a început sa pune probleme pompierilor din Arad. Vântul puternic a rupt un copac și l-a aruncat peste mai multe mașini.

Va amintim ca, potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență, de la ora 18:00 intră în vigoare o aveti zare cod portocaliu de vreme severă în Banat.

Vântul va sugla cu viteză de peste 70-80 km/h, vor fi descărcări electrice, grindină si averse cu cantități de apă ce depășesc 35-40 l/mp, izolat 60 l/mp.

„Recomandăm populației să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale, iar în situația manifestării vântului puternic, să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți”, este recomandarea pompierilor pentru populație.

Un alt copac a fost smuls de vând din rădăcini, la Arad. Bradul a căzut pe clădirea Secției de Pediatrie a spitalului din oraș.

O bucată tablă s-a desprins de pe un bloc din Arad. Aceasta a fost smulsa de vânt și a căzut peste 2 mașini parcate în Piața Spitalului, avariindu-le.
Foto: ISU Arad