Vreme geroasă cu ploi, polei și ninsori aduse de un val de aer polar. Prognoza meteo pentru luna decembrie

405

Un val de aer polar care aduce precipitaţii în majoritatea regiunilor loveşte din nou România. Meteorologii anunţă vreme rece, izolat geroasă noaptea în centrul şi în nord-estul ţării. În restul teritoriului, local, va fi nebulozitate joasă şi ceaţă.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), sâmbătă, 8 decembrie, vremea va fi în general închisă. Temporar se vor semnala precipitaţii în prima parte a intervalului în vest, centru şi nord, apoi şi în restul ţării. Vor fi ploi, iar la munte, treptat vor predomina ninsorile. În zona montană va fi gheţuş, iar depuneri de polei, cel mai probabil vor fi consemnate pe arii în general restrânse, cu precădere dimineaţa în Transilvania şi în Moldova, iar din a doua parte a nopţii în Oltenia, Muntenia şi Moldova. Temperaturile maxime se vor încadra între zero grade în Moldova şi 9 grade în Dealurile Banatului, iar cele minime în general între -2 şi 5 grade. În primele ore ale zilei, pe spaţii mici în sud va fi ceaţă posibil asociată cu depuneri îngheţate.

Cerul va avea înnorări, duminică, şi trecător se vor semnala precipitaţii slabe pe arii restrânse, în primele ore ale zilei în sud şi est, zone în care pe spaţii mici se menţin condiţii de formare a poleiului, şi la munte, iar seara şi noaptea cel mai probabil în vest, nord-vest şi izolat în centru. Vor fi ploi, în timp ce la munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab şi moderat. Spre sfârşitul intervalului pe spaţii mici în zonele joase de relief din sud şi est vor fi condiţii de ceaţă. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 10 grade, iar cele minime între -6 şi 4 grade.

Nici săptămâna viitoare nu începe mai bine. Regimul termic va fi caracterizat de valori ce se vor situa în jurul mediilor multianuale, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor slabe va fi în creştere de la mijlocul intervalului îndeosebi în est şi sud-est.

Săptămâna 10.12.2018 – 17.12.2018  
Temperatura aerului va avea valori în general în jurul mediilor climatologice ale intervalului, posibil uşor mai ridicate în vestul, nord-vestul şi centrul ţării. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal al perioadei, în cea mai mare parte a ţării.

Săptămâna 24.12.2018 – 31.12.2018
Mediile valorilor termice se vor situa peste cele normale, specifice perioadei, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii estimate a se înregistra în acest interval vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, pe întreg teritoriul României.

sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.